Lako utonete u san, ali se odjednom probudite u 4 ujutru. I to vam se često događa. Saznajte što vam zapravo time vaše telo želi da vam poruči.

Nismo svi te sreće da legnemo u krevet i spavamo do jutra kao bebe. Mnogi se, iz nekog razloga, često probude tokom noći, a ako su među onim srećnijim brzo nakon toga ponovo utonu u san.

Da li vam se dešava da se noću uvek budite u isto vreme? Ako je odgovor DA, da li ste se ikad zapitali što vam telo time pročuje?

21:00 do 23:00

Ako u ovom periodu imate problema sa spavanjem znači da se borite sa stresom. Možda vrtite događaje od proteklog dana ili vas čeka naporan dan. Sve to remeti protok energije… Pokušajte da ostavite brige van kreveta.

23:00 do 01:00

Energetski meridijan naše žuči u ovo vreme radi punom parom. Međutim, buđenje svake noći u ovom trenutku ne znači da imate zdravstveni problem, već da sebi nešto zamerate i prebacujete, piše Živim.hr.

S fizičke strane, ovo znači da biste pre spavanja trebali da prestanete da jedete masnu hranu.

01:00 do 03:00

Ako ste u ovo vreme budni, to je verovatno zato što ste ljuti zbog nečega ili nekoga. Te frustracije negativno utiču i na san. Popijte vode i pokušajte da kontrolišete svoje misli. U ovo vreme jetra izbacuje najviše toksina pa je moguće da se budite jer ste je preopteretili.

03:00 do 05:00

Najčešći razlog buđenja u ovom periodu su tuga i bol. Fizički razlog bi mogao biti da vam je hladno ili da se procesi u telu ne odvijaju pravilno. Ako ste pušač, telo vam poručuje da su vam pluća preopterećena.

05:00 do 07:00

Ovo vreme buđenja je povezano s osećajem nestrpljenja, ali ponekad i nezadovoljstva. Možda toga niste svesni, ali potrebna vam je promena. Takođe znači da biste trebali da pijete više vode i da ste dehidrirali.