Susret gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića sa književnicima Matijom Bećkovićem i LJubivojem Ršumovićem uoči 49.Književnih susreta na Kozari.

Riječ je o redovnim gostima Književnih susreta na Kozari i to ne samo zato što žele da predstave svoj rad na tom događaju već i zato što su zavoljeli naš grad.
” Velikanima pisane riječi grad je uzvratio time što ih je okitio priznanjem počasnog građanina Prijedora” izjavio je Pavlović prilikom današnjeg susreta dodajući da je Prijedor ponosan što su Bećković i Ršumović i na taj način trajno “vezani” za naš grad.
Uvaženi akademik Matija Bećković to je zvanje počasnog građanina Prijedora ponio 2009.godine, a LJubivoje Ršumović 2018.godine.

Oni su i laureati Književnih susreta na Kozari, ali i junaci naših školskih lektira i mnogih besanih noći provedenih uz knjigu , vjerujem brojnih ljubitelja dubokih, promišljenih misli i lijepe pisane riječi u Prijedoru.
Sve nas je ove godine opet okupila ta naša ljepotica Kozara na 49.Književnim susretima na Kozari da se još jednom prisjetimo Skendera Kulenovića, poeme ” Stojanka majka Knežopoljka” i kraj vječne vatre i spomen zida još jednom progovorimo o neustrašivosti pitome Kozare i ljutih Kozarčana. I sada i zauvijek. Kozara.

Izvor: prijedorgrad