Drašku Stanivukoviću treba tema da zabavlja narod da ne bi morao da se bavi svojim poslom. Tako predsjednik Republike Srpske odgovara na najavu gradonačelnika Banjaluke da će podnijeti krivičnu prijavu protiv nje, zbog, kako je rekao, govora mržnje. Prijave se Željka Cvijanović ne boji. Da Stanivuković nije dorastao poslu za koji je izabran, te da nije sposoban, ponovila je još jednom. Poručuje, to nipošto nije jezik mržnje. To je jedna surova realnost u kojoj živimo.

“Ovaj grad je veliki resursni centar Republike Srpske. On zahtjeva veliku posvećenost. Gradonačelnik koji se voza na nekim trotinetima i pravi smijurije, nije ono što je potrebno ovom gradu. Ovom gradu su potrebni ozbiljni političari. Ja nikada nemam ništa protiv toga da su građani ti koji treba da izaberu, oni su izabrali. Ja samo imam pravo da kažem da je ova gradska vlast apsolutno nesposobna, da žive u nekakvoj sferi igrarija, ali se ne bave ničim ozbiljnim u ovom gradu”, rekla je Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

Da to dokaže i pokaže i na sudu, jedva čeka prvi čovjek banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a. Vlado Đajić kaže, imao bi šta reći i sa stručne strane.

“Ja to ne krijem, i večeras ću to reći pred građanima, da je on neobrazovan, što je istina, da je nekulturan, nevaspitan, da se ponaša drsko i da Banjaluka u ovom trenutku nema gradonačelnika, jer on ne radi svoj posao. Istovremeno, ako me pozovu, onda ću još malo da objasnim i njegov psihički profil”, rekao je Đajić, predsjednik GO SNSD-a Banjaluka.

U nizu Stanivukovićevih tužbi, naći će se i ona protiv SNSD-ovog Srđana Amidžića. Ako postoji neko krivično djelo, treba da podnesete krivičnu prijavu, a ne da mi na pres konferencijama određujete zatvorsku kaznu. Tako da mi je drago ako se vratimo u normalan proces, kaže Amidžić. Nažalost, namjera gradonačelnika i Gradske uprave nije bila ta. Oni su se držali, kako Amidžić kaže, one narodne “laž obiđe pola svijeta, dok istina obuče pantalone”. Za neistine o njemu, kaže, neće tužiti.

“Iskreno kada je u pitanju ne gradonačelnik, već Draško Stanivuković, meni ne trebaju nikakve pare od Draška Stanivukovića i da se sa njim povlačim po sudovima, ne pada mi na pamet, ali ono što on mora uraditi, a to je da uputi javno izvinjenje svim onim ljudima kojima je on naštetio kada je u pitanju taj pres”, rekao je Srđan Amidžić, odbornik SNSD-A u Gradskoj skupštini Banja Luka.

Zato što mu je odbornik SNSD-a, kako Stanivuković kaže, “stao na žulj”, podnijeće i zahtjev da Amidžić bude smijenjen s Ekonomskog fakulteta, gdje je profesor, a gradonačelnik najvećeg grada u Srpskoj još uvijek student.

“On može samo podnijeti zahtjev da obnovi drugu godinu po treći ili četvrti put, da završi fakultet onako kako je obećao da završi i kada završi fakultet onda da se bavi kadrovskom politikom Ekonomskog fakulteta. To što ja radim na Ekonomskom fakultetu, to je stvar mojih referenci”, rekao je Amidžić.

Dok najavljuje tužbe zbog, kako kaže, govora mržnje i klevete, Stanivuković i njegovi saradnici često se ne libe da se u istom tonu obraćaju medijima. Na meti su se najviše puta, pa tako i danas, našli novinari ATV-a.

Izvor: ATV