Predsjednik Mladih socijaldemokrata Denis Šulić smatra da bi se Ivan Begić izvinio da ima obraza, a da ima časti i morala više nikada se ne bi javno oglasio nakon što je danas odbornike skupštine većine u Banjaluci nazvao fašistima.

– Postoje stvari koje ne morate posebno učiti, one koje stičete odrastanjem, vaspitanjem, socijalizacijom, zdravim razumom /ukoliko ga imate/. Јedna od njih je i da morate posebno paziti kada nekoga nazivate fašistom. Ne treba podsjećati da je prvi fašista bio Musolini, a da se fašizam u raznim oblicima širio Evropom i svijetom, a personalizovan je kroz Adolfa Hitlera ili južnoameričke diktatore – objavio je Šulić na Fejsbuku.

On je podsjetio da je javnost danas čula kako odbornik u Skupštini grada Banjaluka Ivan Begić, naziva fašistima sve odbornike Ujedinjene Srpske, Socijalističke partije, Demosa, odbornike nacionalnih manjina i odbornike SNSD-a u gradskom parlamentu.

Šulić je naglasio da bi Begić morao da zna da je na ovaj način sve članove ovih stranaka i sve glasače koji su ih podržali na izborima nazvao fašistima, jer su oni glasajući za liste ovih stranaka, prema Begićevoj logici, oni koji podržavaju fašiste.

– Dakle, za Begića su fašisti više od 50 hiljada građana Banjaluke koji su ove stranke podržali na izborima u Banjaluci. Onoj Banjaluci, srcu Krajine, čiji je narod zvjerski ubijan u Drakuliću, Šargovcu, Motikama, onoj Banjaluci koja još plače za stotinama hiljada odvedenih i stradalih u Јasenovcu. Preživjele potomke ljudi te Banjaluke Begić naziva fašistima – naglasio je Šulić.

On je naveo da Begić sve to govori dok se u pozadini čuju zvona hrama kojeg su Nijemci bombardovali, a ustaše naredile da se do temelja sruši 1941. godine.

– Da Begić ima znanja to ne bi govorio, da ima obraza izvinio bi se, a da ima časti i morala, više nikada se javno ne bi oglasio! Neće proći mnogo, a u javnost će izlaziti funkcioneri Begićeve stranke da govore o tuđoj nekulturi, primitivizmu i slično. Niko od njih tada, kao ni danas, neće biti svjestan šta je danas njihov kolega učinio u ime svih njih, jer neke stvari nisu naučili, odrastanjem, vaspitanjem, socijalizacijom ili zdravim razumom – zaključio je Begić.

Autor: SRNA/RTRS