Predsjednik Narodne partije Srpske NPS Darko Banjac zatražio je od načelnika opštine i opštinske uprave Kozarska Dubica da vrate zastavu Republike Srpske na jarbole ispred zgrade opštine.

Banjac je naveo da su načelnik opštine i opštinska uprava naložili da sa jarbola ispred zgrade opštinske uprave bude skinuta zastava Republike Srpske i postavljena samo zastava opštine Kozarska Dubica.

– Kao narodni poslanik, kao predsjednik NPS, kao Srbin pravoslavac iz sela Brekinje podno ponosite Kozare tražim od načelnika opštine i opštinske uprave Kozarska Dubica da vrate zastavu Republike Srpske na jarbole ispred zgrade opštine – naglasio je Banjac.

FOTO: NPS/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: NPS/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

On je ukazao da je pod tom zastavom, crveno plavo bijelom trobojkom, odbranjena Kozarska Dubica u septembarskim danima 1995. godine, saopšteno je iz NPS.

Prema njegovim riječima, nije prihvatljivo da se zastave skinu poslije 15. septembra, Dana srpskog jedinstva i zastave, a na dan dubičke brigade, koja je svoj ratni put utvrđivala ne samo u odbrani Kozarske Dubice, već i na linijama fronta Koridora i mnogim drugim širom naše Republike Srpske.

Našu Srpsku trobojku nisu mogli da skinu ni oni koji su septembra 1995. godine bombardovali i napadali Kozarsku Dubicu. Zbog onih koji su svoje živote položili u odbrani Kozarske Dubice i Republike Srpske još jednom tražim da se Srpska zastava vrati na mjesto koje joj pripada, u suprotnom mi ćemo našu zastavu vratati sami tamo gdje joj je mjesto, u centru našeg grada – naveo je Banjac.

Izvor: Srpskainfo