Nastavljaju se performansi Draška Stanivukovića. Ovaj put je za to iskoristio gradsku skupštinsku salu. Sazvao je sopstvenu sjednicu parlamenta, pa su u sali bili samo on i odbornici iz opozicije. Po kojem članu – Stanivuković ne pojašnjava. Pa ni nakon pitanja ATV.

“Možete li nam samo reći po kom članu Poslovnika je sazvana današnja sjednica? Onog trenutka kada se zakazivala sjednica, kada se određivao datum, da se radi utorak i da se radi srijedu. Vi kažete da je ovo drugi dan zasijedanja, međutim tehnički, jučerašnja sjednica je otkazana, tako da je ovo ustvari nova sjednica, samo da nam kažete po kom članu je sazvana?  Da vas podsjetim da je predsjednik skupštine došao na sjednicu i kaže, danas se neće raditi”, ovako je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković odgovarao na pitanja ATV-a.

I dok gradonačelnik tumači riječi predsjednika Skupštine, on jasno ponavlja, nećemo podleći ucjenama i prijetnjama. I zato, a i zato što sjednice danas, tehnički, nije ni bilo, odbornici većine se nisu pojavili. I opet se Stanivuković poslužio prijetnjama. Nazvao ih je neradnicima, iako taj termin nije koristio kada je punih mjesec dana Banjaluka čekala da se on vrati sa godišnjeg odmora. Ponovo prijeti i protestima. Naroda se ne bojimo, jer nas je birao, odgovara predsjednik skupštine grada. Stanivukoviću ipak poručuje da to nije način za postizanje dogovora.

“On nema mogućnost da saziva sjednice. Odbornici skupštinske većine danas nisu tu prisustvovali, prisustovavće onog momenta kada koalicija okupljena oko SNSD donese takvu odluku a on će biti odmah nakon sastanka na kojem nađemo zajednički jezik sa gradončelnikom. Građani nas jesu birali da rješavamo probleme, a ne da njih dodatno uvodimo u ove stvari”, izjavio je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka.

Neprimjereno je, kaže Ilić, što se prostorije gradske uprave sve češće koriste za performanse i napade na odbornike i novinare. Jedan takav je bio onaj jučerašnji od strane Ivana Begića.

Begić se, tek kasnije sinoć, za gnusne uvrede upućene odbornicima većine i ATV-u izvinio.

Njegov istup osudio je, malo prije toga lider PDP, Branislav Borenović. Draško Stanivuković nije.

Izvor: ATV