Marko S. (28) i Ksenija J. (31), poginuli su juče u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Konjarniku kod okretnice autobusa 17 i 31.

Do nesreće je došlo kada je Pavle S. (28), vozač “golfa 6” velikom brzinom udario pravo u banderu!

Vozač u stravičnoj nesreći nije povrijeđen, a utvrđeno je da je u tom trenutku imao 0,59 promila alkohola u krvi zbog čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Očevici su ispričali da je vozač, pošto se suto zaustavio, otvorio vrata kola i sam izašao.

Do tragedije je došlo pošto je vozač pri velikoj brzini izgubio kontrolu nad vozilom izletio sa saobraćajnice i udario u banderu na trotoaru u blizini okretnice autobusa 17 i 31.

Prema prvim procjenama, kako nezvanično saznajemo, vozač je išao brže čak i od 150 kilometara na sat, a od siline udara Marko S, koji je sjedio na mjestu suvozača, i Ksenija J, koja je sjedila na zadnjem sjedištu, izletjeli su iz vozila i poginuli na licu mjesta.

Cijela desna strana automobila je smrskana, a kako kažu očevidci, dijelovi tijela i vozila razletjeli su se čak 20 metara od mjesta nesreće.

FOTO:  PRVA, PINK / SCREENSHOT
FOTO: PRVA, PINK / SCREENSHOT

Ksenija J. koja se nalazila na zadnjem sjedištu automobila je od siline udara izletjela na kolovoz, a Marko S. na trotoar. Vozač je prevezen kolima Hitne pomoći u Urgentni centar, ali je van životne opasnosti. Nakon što su stigle analize krvi koje su potvrdile da je vozač imao alkohola u krvi njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Kako Blic saznaje vozač Pavle S. i suvozač Marko S. su braća od strica sa Zvezdare.

– Vozaču je uzeta krv na analizu i utvrđeno je da je imao 0,59 promila alkohola – kaže izvor Blica.

Prizor nakon nesreće je bio jeziv.

– U trenutku se začuo stravičan udarac. Kad sam izletjela na ulicu nisam mogla da vjerujem šta vidim. Dijelovi tijela i automobila bili su na sve strane. U prvi mah sam pomislila da je automobil udario nekog pješaka – priča radnica obližnjeg kioska.

FOTO: RTS/SCREENSHOT
FOTO: RTS/SCREENSHOT

Saobraćaj na mjestu nesreće je bio blokiran skoro dva sata.

Izvor: Srpskainfo