Iako su u gradskoj “Toplani” , zbog niskih temperatura,  pokazali dobru volju da danas  zagriju radijatore, četiri dana prije početka zvanične sezone, odluku o početku grijanja iskomplikovali su brojni kvarovi. Toplovodna mreža je stara  i dotrajala, kvarovi su česti, ali uz sve razumijevanje trenutne situacije,  Prijedorčani koji koriste usluge “Toplane”  poručuju da im je hladno i da je vrijeme za  grijanje.

Tehničke ekipe su na terenu, prate situaciju i nastojaće da svaki kvar otklone u što kraćem roku, poručuju iz “Toplane”.  Korisnike su zamolili za još malo strpljenja.

– Od jutros smo u režimu tople probe. Nemamo informaciju iz svih dijelova grada, međutim, prema nekim nezvaničnim informacijama u nekim dijelovima grada radijatori su već topli . Stavili smo akcenat na škole , dakle fokus je da osnovne škole i srednjoškolski centar što prije  dobiju grijanje . Imamo jako puno problema na terenu i maksimalno se trudimo da naši korisnici što prije dobiju grijanje – rekao je Zoran Dragojević, tehnički direktor “Toplane”.

Dobra vijest je da je na lageru “Toplane” oko 10.000 tona biomase. To je  dovoljno za pola sezone grijanja, ali su isporuke energenta konstantne tako da ne očekuju problem na ovom planu, rečeno je iz ovog preduzeća.

Izvor: kozarski