Policijska uprava Prijedor zabilježila je smanjenje broja migranata u proteklih devet mjeseci na području koje pokriva za čak 58,9 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine, ali je došlo do povećanja koruptivnih djela, rečeno je na konferenciji za novinare predstavnika ove uprave.
Načelnik Uprave Sretoja Vujanović rekao je da je u tom periodu evidentirano i kontrolisano 358 migranata.

Prema njegovim riječima, održano je zadovoljavajuće stanje bezbjednosti, evidentirano je 687 krivičnih djela, tri odsto manje nego u istom periodu lani, dok ukupna rasvijetljenost iznosi 88 odsto.

Policija je u periodu januar-septembra evidentirala pet krađa motornih vozila i dva krivična djela razbojništva, od kojih je jedno rasvijetljeno, kao i tri razbojništva počinjena u prethodnom periodu.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Radenko Bašić rekao je da su iz oblasti privrednog kriminaliteta otkrivena i evidentirana 54 krivična djela, da je materijalna šteta oko 3.138.900 KM, a protivpravno stečena imovinska korist 3.002.657 KM.

Tokom ove godine evidentirano je 30 krivičnih djela koruptivnog karaktera, što je za šest krivičnih djela više nego u istom periodu lani, a iz oblasti zloupotrebe droga registrovano je 40 krivičnih djela i 81 prekršaj.

Bašić je istakao da su od ukupnog broja prijavljenih krivičnih djela, 244 izvršena po nepoznatom izvršiocu.

Načelnik Sektora policije Mario Milašin rekao je da je ukupno evidentirano 577 saobraćajnih nezgoda, 15 manje u odnosu na isti period prošle godine, a 10 saobraćajnih nesreća imalo je smrtne posljedice.

Milašin je dodao da je iz saobraćaja isključeno 585 vozila i 1.938 vozača, od čega 1.656 zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Milašin je apelovao da svi vozači poštuju saobraćajna pravila i propise i da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu, posebno vozači traktora koji se kreću van naseljenih mjesta.

Kada je riječ o javnom redu i miru, zabilježena su 324 narušavanja.

Izvor: Agencije