Vlasnik građevinske firme “Unijat-M” iz Prijedora Mladen Unijat kandidovaće se kao nezavisni kandidat na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora.

Unijat je za Srpskainfo potvrdio da će se kandidovati i dodao da će se o ovoj temi oglasiti naredne sedmice.

Osim što je vlasnik lokalne građevinske firme, koja je izvođač velikog broja infrastrukturnih radova u Prijedoru, Unijat je poznat i kao aktivni lovac, te je predsjednik Lovačkog udruženja “Mrakovica” iz Prijedora.

Iako se kandiduje kao nezavisni kandidat, on je kao kandidat DNS-a 2017. godine izabran u Savjet mjesne zajednice Trnopolje, čiji je i predsjednik.

Podsjećamo nezavisna odbornica u Skupštini grada Prijedora Slađana Radaković potvrdila je prva za Srpskainfo da će se kandidovati kao nezavisni kandidat na izborima za gradonačelnika grada na Sani.

Međutim, pojavljuje se informacije da Radakovićeva i Unijat neće biti jedini nezavisni kandidati i da će biti još nekoliko takvih kandidata.

Dok se pojavljuju imena novih nezavisnih kandidata, opozicija okupljena oko DNS i SDS, te vlast koju predvodi SNSD u Prijedoru još nemaju zvanična imena svojih kandidata.

Izvor: Srpskainfo