Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević organizovao je danas prijem za poslanike Srpske napredne stranke /SNS/ u Narodnoj skupštini Republike Srbije Ivanu Popović i Janka Languru.

Kovačević se zahvalio narodnim poslanicima iz Srbije na njihovoj posjeti Prijedoru i zamolio ih da prenesu pozdrave predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
“Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim i predsjedniku Vučiću i Republici Srbiji na dosadašnjoj pomoći koju su uputili Republici Srpskoj i svim opštinama i gradovima u Republici Srpskoj. Pričali smo i o zemljotresu iz decembra prošle godine koji je zahvatio i ove naše krajeve. Bez pomoći Srbije opštine Kostajnica i Novi Grad ne bi mogle ni da funkcionišu u tom periodu”, rekao je Kovačević novinarima u Prijedoru.

Narodni poslanik Ivana Popović je izrazila ogromno zadovoljstvo što je danas u Prijedoru i što će sutra prisustvovati na svetoj liturgiji koju će služiti patrijarh.
“Ja sam neko ko živi sa one strane Drine i vrlo sam upućena na Republiku Srpsku i često sam ovde. Ja sam posebno srećna što će baš blizu opštine gde ja živim, Krupanj, uskoro biti otvoren most Bratoljub, gde ćemo mi još jednim vidom da kažem biti spojeniji i još jednim vidom povezani i to je nešto čemu se ja posebno radujem i nadam se da ćemo u budućem periodu imati još ovakvih susreta, da ćemo još više posećivati Republiku Srpsku i naravno da ćemo imati prilike da ugostimo u Beogradu naše današnje domaćine”, dodala je ona.
Narodni poslanik Janko Langura se zahvalio Kovačeviću i svim zaposlenima u Gradskoj upravi Prijedor na dočeku.
“Ono što ja mogu da obećam svima, kako građanima Prijedora tako i cele Republike Srpske, je da oni uvek mogu da računaju na Srbiju i na bilo kakav vid pomoći od države Srbije jer mi posle toliko godina zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću imamo jednu jaku i stabilnu Srbiju koja je u mogućnosti da pomogne svim Srbima ma gde živeli. Naravno pred nama je još posla ali sam siguran da ćemo i dalje raditi sa velikim uspehom”, poručio je Langura.

Izvor: prijedorgrad