Predsjednik Gradskog odbora DNS Prijedor Goran Predojević biće kandidat te stranke za gradonačelnika na prijevremenim izborima, saznaje Srpskainfo iz izvora bliskih vrhu Gradskom odboru DNS.

Nezvanično saznajemo da je odluka o kandidaturi Predojevića donesena jednoglasno na sjednici Predsjedništva GrO DNS u Prijedoru, u prisustvu visokih funkcionera stranke.

Za sada nije poznato da li Predojevićevu kandidaturu podržavaju i druge opozicione stranke s obzirom na to da je na prošlim izborima i SDS imala svog kandidata za gradonačelnika.

O kandidaturi Predojevića, koji je inače ljekar u prijedorskoj bolnici, u vrhu DNS juče nisu željeli ništa da komentarišu. Lider stranke, Nenad Nešić, nije želio ni da potvrdi ni da demantuje informaciju da će on biti kandidat za gradonačelnika ispred DNS.

– Svako koga su članovi DNS izabrali za predsjednika bilo kog organa stranke mora biti spreman za lidersku ulogu. Onog momenta kada je Goran Predojević izabran za predsjednika Gradskog odbora DNS 29. juna, imajući u vidu rezultate izbora i političku scenu u Prijedoru, logična su očekivanja da nakon pobjede nad režimom on preuzme upravljanje gradom, brisanje sramote koju je za kratko vrijeme nanio sad već bivši gradonačelnik Dalibor Pavlović, i vraćanje statusa jedne od najuspješnijih lokalnih samouprava u ovom dijelu Evrope. On je sjajan čovjek, poštovan ljekar, voli svoj grad i po mnogo čemu me podsjeća na Ljubišu Petrovića i Draška Stanivukovića, koje sam podržao, a čije su pobjede pokrenule Srpsku putem promjena – rekao je kratko Nešić.

Podsjećamo, prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora biće održani 12. decembra. Odluka o raspisivanju prijevremenih izbora u Prijedoru, donesena je nakon što je dosadašnji gradonačelnik tog grada, Dalibor Pavlović, zbog kompromitujućih fotografija na kojima se nalazio, podnio ostavku.

Do sada je već nekoliko kandidata najavilo da će ući u borbu za gradonačelnika na prijevremenim izborima. Za sada su to potvrdili vlasnik građevinske firme “Unijat-M” iz Prijedora Mladen Unijat i odbornica u Skupštini grada Prijedora Slađana Radaković, koji su rekli da će se kandidovati kao nezavisni kandidati.

Lider SNSD Miloirad Dodik rekao je da je ova stranka, takođe, već izabrala kandidata za gradonačelnika, ali njegovo ime još nije otkrio.

Podsjećamo, DNS je 16 godina upravljao Prijedorom, a na prethodnim lokalnim izborima kandidat ove stranke je ostvario bolji rezultat od kandidata SDS. Nakon izbora, lomila su se koplja oko toga da je kandidat SNSD odnio pobjedu u tom gradu samo zato što su i SDS i DNS imali svoje kandidate.

Izvor: Srpskainfo