Na službenom automobilu firme “Media market” noćas je razbijeno staklo, a Goran Kos iz ove firme smatra da je ovo kulminacija pritisaka koji se na njega vrše zbog kritika i, kako kaže, ukazivanja na kriminal u Gradskoj upravi Banjaluka.

“Ja sam izašao na pres konferenciju gdje sam ukazao na kriminal u novoj Gradskoj upravi i imam i dokaze za to koje ću uskoro da izložim. Nakon toga je indirektno krenuo pritisak od strane firme koja je dobila posao o kojem sam govorio. Oni su na mene vršili taj pritisak ne bih li se ja povukao iz svega toga. Kulminiralo je noćas kad su nam iz nekakvih loših namjera i iz tog nekog okruženja razbili staklo na službenom automobilu ‘Media marketa'”, rekao je Kos za ATV.

On dodaje da se pritisci vrše na razne načine.

“Prijavljeni smo inspekciji da radimo neke nelegalne stvari, što ću ja dokazati da nije tačno, što ću sve izložiti na pres konferenciji. Zatim, jednog od radnika su odveli u svoje redove. Pošto imaju novac i moć onda na taj način pokušavaju da jednostavno unište firmu”, kaže Kos.

Ističe da za sada ne gubi posao, ali da može i do toga.

“Odvedu vam, primjera radi, dva-tri ključna radnika i može doći do tih problema da onda ostali radnici ostaju bez dovoljno poslova, jer nema ko da opsluži”, ističe on za ATV.

Za kraj kaže da se ne plaši, te da zna mnogo, kako naglašava, o nedjelima u Gradskoj upravi.

“Za nekih mjesec dana ću na pres konferenciji ću predočiti neoborive dokaze da sam bio u pravu kada sam rekao da su naštimali, između ostalog, konkurs za nabavku IT opreme”, zaključuje Kos.

Podsjećamo, Goran Kos je u junu ove godine podnio krivične prijave protiv odgovornih u Gradskoj upravi zbog, kako je rekao, kriminala pri nabavci računarske opreme.

On je tada rekao da je “na ovom poslu ukradeno između 50.000 i 60.000 KM”.

Izvor: ATV