Uprkos brojnim spekulacijama o lošem odnosu srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD Milorada Dodik i ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, fotografija koja je zabilježena prilikom nedavne posjete patrijarha srpskog Porfirija Banjaluci, govori više od ijedne riječi.

Kako se može vidjeti, nakon izlaza iz Crkve Svete Trojice, pred očima javnosti, Dodik je zagrlio Lukača te su nasmijani napustili portu hrama.

Podsjećamo, spekulacije o narušenim odnosima Dodika i Lukača traju godinama, a navodno je situacija kulminirala na nadavnoj sjednici Vlade RS, kojoj je prisustvovao i Dodika, a na kojoj se pričalo o vraćanju nadležnosti sa BiH na Republiku Srpsku.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Lukač je tada bio jedan od ministara koji je Dodiku postavio brojna pitanja, među kojima je i ono da li će građani ispaštati zbog takve politike.

Dan kasnije, ministar Lukač je tim povodom izjavio: „Ja sam član Vlade Republike Srpske i radim sve što Vlada donosi na svojim sjednicama. To što opozicija priča priča… neka pričaju imaju pravo, to je njihova stvar. Ja ne okrećem leđa i ne udaram u leđa. Sve što radim radim otvoreno”.

Izvor: Srpskainfo