Konačno je potpuno konkretno i neskriveno od američkog izaslanika za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara dobijena direktna potvrda za koga i u čijem interesu rade predstavnici opozicije iz Republike Srpske, a da to sasvim sigurno nisu narod i građani Republike Srpske, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Činjenica da je neko tražio od opozicije u Republici Srpskoj da ne stane uz Milorada Dodika, uz SNSD i uz predstavnike većinske volje Republike Srpske najirektniji je mogući dokaz o kakvoj izdaji i o kakvoj vrsti promašene politike je ovdje riječ kada je u pitanju opozicija iz Republike Srpske”, naglasio je Kovačević u izjavi za Srnu.

On je ukazao da su se prvi efekti Eskobarovog poziva mogli vidjeti kada je opozicija napustila posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske i nije željela da učestvuje u zaštiti vitalnog interesa Srpske, a sigurno je da će i njihovi naredni potezi biti određeni Eskobarovim naredbama.

Istovremeno, rekao je on, ti ljudi koji su to tražili od opozicije u Republici Srpskoj prijete nekakvim sankcijama Miloradu Dodiku, SNSD-u i ljudima iz SNSD-a.

“Ni Milorada Dodika niti bilo koga od nas nikakve prijetnje sankcijama neće na bilo koji način uplašiti, niti pokolebati da radimo ono što je naš jedini zadatak i naš jedini posao – da provodimo volju građana Republike Srpske, da se borimo za interese Republike Srpske i da radimo samo i isključivo ono što naš narod od nas traži a to je jaka Republika Srpska u skladu sa njenim ustavnim ovlašćenjima zagarantovanim u Dejtonskom mirovnom sporazumu”, rekao je Kovačević.

Kovačević je naglasio da je potpuno sigurno i da su ove sankcije, koje se najavljuju i o kojima se govori, jedina nada opozicije iz Republike Srpske, jer je apsolutno jasno da na podršku naroda i građana oni nikako ne mogu računati.

Autor: SRNA/ATV