Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka Dragoslav Topić poručuje da je gradonačelnik Draško Stanivuković odlučio da Banjaluku gurne u haos.

“Ucjenjuje skupštinsku većinu da prihvati sve što mu padne napamet. Ako ne prihvatimo da ispunimo sve njegove želje i ideje, on prijeti da će prestati odvoziti smeće, čistiti ulice, da neće raditi zimska služba, itd”, kaže Topić.

On poručuje da u budžetu za sve potrebe ima dovoljno novca, ta su sredstva planirana i ove ih je skupštinska većina u Gradu odobrila.

“Novca ima, sve mu je na računu i može ga koristiti. Ako bez obzira na sve, stvarno, gurne Banjaluku u haos, onda njegovi birači moraju dobro razmisliti koga su izabrali za gradonačelnika. A mi ostali ćemo izaći na ulice”, kaže Topić.

Iz SNSD-a pozivaju građane da razmisle o tome da kad je Stanivuković bio u Skupštini nije mu valjao gradonačelnik, a sada kada je gradonačelnik ne valja mu Skupština.

“Sve što iz ovog možemo zaključiti jest da je riječ o izgovoru za nesposobnost i nerad.

Stanivuković pravi predstavu, prijeti, ucjenjuje, ne govori istinu. Odbornici SNSD-a i naši koalicioni partneri u Skupštini  Grada Banjaluka ne blokiraju rad gradonačelnika, upravo obrnuto, želimo biti kvalitetni i konstruktivni partneri u cilju da se postignu najkvalitetnija rješenja u budžetu Grada Banjaluka, koja će zadovoljiti najšire potrebe građana. Naglašavamo da nismo skloni ideji dodatnog, bespotrebnog zaduživanja građana putem kredita”, poručio je Topić.

U vezi sa najavom mogućeg opoziva, mišljenja smo da gradonačelnik Draško Stanivuković sam mora objektivno procijeniti je li sposoban voditi gradsku upravu i s tim u skladu donijeti odluku. Gradonačelnik hoće vlast bez odgovornosti, to mu nećemo dozvoliti, poručuje Topić.

Izvor: ATV