Informaciju koju je prenio prijedor24h je zapravo netačna, na to nam je ukazao portal Raskrinkavanje.me

Prvobitnu nformaciju koju je preneo portal prijedor24h! je zapravo netačna, na to nam je ukazala analiza portal Raskrinkavanje.me.

Naime, radi se o netačnoj vijesti koja je objavljena na lažnom profilu Mihaila Dedeića, o čemu je portal raskrinkavanje.me već ranije pisao.

-originalni tekst-

“Danas sam venčao mladence na Cetinju”

Nepriznata crnogorska crkva pod okriljem raspopa Miraša Dedeića venčala je gej par.

Naime, na Fejsbuk profilu raspopa Miraša Dedeića objavljena je fotografija venčanja gej para.

U opisu te fotografije stoji “Danas sam venčao mladence na Cetinju. Želim sve najlepše u zajedničkom životu Cetinjanima Rajku i Žarku”

U kanonskim priznatim pravoslavim crkvama brak kao sveta tajna je suživot muškarca i žene, stoga je praksa koju CPC uvodi protivna svim kanonima.

Podsetimo, prvi brak istog pola u Crnoj Gori sklopljen je između dve žene, koje su poreklom sa Balkana, ali žive i rade u inostranstvu.

Miraš Dedeić, koji važi za vođu kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, ima burnu prošlost, a ima onih i koji ga povezuju sa mnogim nečasnim radnjama.

Raspop Miraš je sa svojim “komitama” koje su pristalice režima Mila Đukanovića (DPS), pravio mnoge incidente.

Milo Đukanović na Cetinju, Youtube printscreen
 

Poslednji incidenti su bili u vreme dolaska patrijarha srpskog Porfirija i ustoličenja mitropolita Joanikija. Tada je Dedeić zajedno sa Milom Đukanovićem pravio nasilne demonstracije.

Dedeić je poznat po negativnim komentarima o Srbiji, koji se zalagao za sramni zakon o slobodi i veroispovesti u Crnoj Gori, želeći da zaposedne imovinu SPC.

Izvor: alo