Dževad Galijašević, politički analitičar i stručnjak za bezbjednost i antiterorizam, izjavio je da je dio projekta negiranje zločina takozvane Armije BiH od bošnjačke političke elite na čelu sa SDA.

Galijašević je iz Podgorice poručio da o tome svjedoči i sramni spomenik na Kazanima kod Sarajeva, na kojem ne piše ko su počinioci zločina nad Srbima, kao i negiranje ubistva oko 3.200 Srba u okolini Srebrenice, ubijanja i zločina u Krajini, te mnogih drugih.

Govoreći o temi “Otvoreni Balkan, regionalna bezbjednost i saradnja Crne Gore, BiH i Srbije, te srpsko-bošnjački odnosi danas i sutra”, Galijašević je naglasio da je perspektiva ovih naroda u međusobnom razumijevanju i dogovaranju.

– Politički hipersenzibilitet koji sam osjetio prema razumijevanju patnje srpskog naroda počeo je dok sam bio vrlo mlad – istakao je Galijašević na Akademskoj tribini u Podgorici.

U organizaciji Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore i Srpskog informativno-kulturnog centra “Sveti Sava” u Srpskoj kući, sinoć je održana Akademska tribina na kojoj je govorio Galijašević, a potom je otvorena izložba Srđana Milića “Dodir sa nebom i Bogom”.

Otvarajući izložbu Dragiša Ivanović je istakao da crteže Srđana Milića odlikuje samosvojna i urođena originalnost, tematska posebnost koja govori o vezi autora sa rodnim krajem, te izazovna provokativnost.

Srđan Milić je rođen 1962. godine u Podgorici, a zaposlen je u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Autor: SRNA/RTRS