Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv, apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 877 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 295 osoba.

Radi se o 137 muškaraca i 158 žena, od kojih je 54 mlađe, 162 srednje i 79 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 66 osoba je iz Banjaluke, 25 iz Trebinja, 23 iz Bijeljine, po 20 iz Laktaša, Pala i Prijedora, 19 iz Gradiške, 13 iz Istočnog Novog Sarajeva, 11 iz Kozarske Dubice, po devet iz Novog Grada i Ribnika, sedam iz Bileće, po šest iz Modriče i Prnjavora, po četiri iz Dervente, Doboja i Šipova, po tri iz Srpca, Foče i Šekovića, po dvije iz Vlasenice, Zvornika, Mrkonjić Grada i Čelinca i po jedna iz Berkovića, Istočnog Starog Grada, Kalinovika, Kotor Varoša, Ljubinja, Rogatice, Sokoca, Teslića, Ugljevika i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva. Radi se o sedam muškaraca i pet žena, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banjaluke, dvije iz Prijedora i po jedna iz Dervente, Doboja, Novog Grada, Rogatice, Sokoca, Srebrenice i Vlasenice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 88.276 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 5.039 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirane su ukupno 354.623 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 623, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 266, a u ostalim bolnicama 357. Na respiratoru su 65 osoba (39 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 26 u ostalim bolnicama).