Sezona Strijelca počela je 22. novembra, a ovaj period donosi i posljednje pomračenje za ovu godinu, retrgradnu Veneru i još mnogo drugih aspekata.

U narednom periodu svim horoskopskim znacima cilj je da ispune dane stvarima koje uzbuđuju njihov dug i pale vatreni plamen srca. Ovo je tačka u godini kada učimo, proučavamo, rastemo i pronalazimo svoju inspiraciju. On nosi novu energiju koja nam pomaže da pronađemo avanture, lakoću i da maksimalno iskoristimo ostatak godine.

Većina ljudi osjećaće znatiželju i želju za avanturom. U ovom periodu tražimo nove informacije ili razumijevanje ili pak žudimo da svoja razmišljanja podijelimo sa drugim ljudima. Strijelac važi za učitelja i učenika, pa će se većina u ovom periodu naći u nekoj od ovih uloga.

Komunikacija će biti brza, spontana i dinamična.

Od 28. novembra Sunce je u konjukciji sa Merkurom. On se poravnava sa Suncem, što ukazuje na početak novog ciklusa Merkurove energije. U astrologiji se to naziva superiorna konjukcija.

Energija Merkura se obnavlja i mi možemo osetiti kako se naši sopstveni mentalni procesi obnavljaju. Možda razmišljamo jasno, vidimo stvari u novom svjetlu ili pronalazimo inspirativne načine da gledamo na stvari.

Venera je od 30. novembra u sekstilu sa Neptunom što donosi nježnu energiju koju možete koristiti da umirite svoje srca, praktikujete brigu o sebi i njegujte svoje voljene.

Od prvog decembra Neptun kreće direktno, što može da donese intuitivne uvide, kreativne izlive, pa ćak može da podigne veo da nečega što je u našim životima bilo mutno.

Od 4. decembra je glavni događaj ove sezone, mlad Mjesec i potpun pomračenje Sunca u Strijelcu. Ovo pomračenje vjerovatno će donijeti nagrade za sav vaš uloženi trud. Pomračenja nam pomažu da napravimo skok u novo stanje svesti, ali pod energijom ovog pomračenja sada ćete se naći na čvrstom tlu.

Od 11. decembra Venera je u konjukciji sa Plutonom, a ova kombinacija energije može da podstakne borbu za moć u vašim odnosima ili kada je u pitanju novac. Ako osjećate da ste sputani ili ugušeni od strane nekoga ili nečega, ova energija takođe može da vas pokrene u konkretnu akciju.

Ona može da pomogne i u transformaciji odnosa u našim životima, omogućujući nam da zakoračimo u novu moć.

Pun Mjesec se očekuje 19. decembra. Jupiter je odlično usklađen sa ovim punim Mjesecom i nudi ekspanzivne, obilne energije. Ovaj aspekt pomaže da razmišljamo drugačije i da vidimo stvari iz nove perspektive. Pod ovim punim Mjesecom mogu se oktriti nove informacije i uvidi, ali je važno da slijedite svoju intuiciju.

Pred nama je dinamičan i lakši period koji će naročito odgovarati vatrenim znacima: Ovnovima, Lavovima i Strijelčevima ili onima koji imaju podznak u ovim znacima. Dozvolite da vas vode ljubav, strast i radost.

Ako se pojave strahovi i brige, prepoznajte ih kao vodilje koje će vas usmjeravati prema onome što vas blokira i prema onome što učite da prevaziđete, piše “Telegraf.rs“.

Izvor: ATV