U savršenom muškom svetu svaka žena će ustati nakon seksa, spremiti nešto za jelo i pustiti ga na miru da malo odspava. A šta je to o čemu žene maštaju nakon što se završi uživanje u krevetu?

Prema istraživanju, većina muškaraca želi da odspava nakon seksa, dok je mali obrok zauzeo visoko mesto broj dva.

Iako im se ova želja ponekad i ostvari, to je više retkost nego pravilo, a uglavnom se događa osobama koje su u svežoj vezi i još uvek osećaju zanos zaljubljenosti.

Za većinu ostalih, to se jednostavno neće dogoditi, jer su žene drugačije od muškaraca.

Njihov profil je složen i može se podeliti u nekoliko kategorija, u zavisnosti od toga šta vole da rade nakon seksa i šta očekuju od vas.

Maza

Nije tajna – svaka žena voli da se mazi, što je još više izraženo nakon seksa. Orgazmom naše telo otpušta hormon oksitocin zbog kojeg osećamo povezanost s partnerom, a ponekad i pospanost. Ove dame najviše vole meki, topli dodir voljenog muškarca dok leže u njegovom jakom zagrljaju i dolaze do daha.

Potrudite se i omogućite joj barem zagrljaj, ako vam već nije do češkanja i maženja. Njoj će to puno značiti.

Osetljiva biljka

S druge strane, neke žene postaju preosetljive nakon orgazma. Gde god da ih dotaknete po telu, njihov osećaj će da bude prenaglašen i osećaće se nelagodno. Nemojte ovo pogrešno da shvatite i pomislite da su hladne i bezosećajne. Jednostavno im treba malo vremena da hormoni prestanu da rade pojačano.

Za to vreme možete uživati u kratkom snu i odmoriti se, a da se ne brinete oko svakog detalja. Poljubite je i okrenite se na svoju stranu.

Pričalica

Iako mnogi muškarci ne vole da se maze i češkaju nakon seksa, još je manje onih koji uživaju u razgovoru. Ipak, čak iako ne volite da pričate budite dovoljno strpljivi i pustite nju da vam ispriča ono što je naumila.

Razgovor će se najverovatnije razviti u smeru ko je šta kome radio i koliko dobro, a ako ste se potrudili, nećete imati problema da slušate i zapravo biste mogli da uživate u razgovoru, pišu Vijesti.

Pohotnica

Ako je vaša partnerka još uvek željna seksa, verovatno vam neće dati mira. Grliće vas, maziti, češkati i dirati kako bi vam dala do znanja da uskoro sledi druga runda. Ako ste i dalje zainteresovani, samo napred. Međutim, ako ste u dugoj vezi ili braku i pogotovo ako ste vi obavili većinu posla u prvoj rundi, verovatno nećete biti raspoloženi da se odmah bacite na drugi krug.

Izvor: prva.rs