Prethodnih dana na stranicama nekoliko privatnih portala u Republici Srpskoj imali smo priliku vidjeti srećna i nasmijana lica koja rade u novinskim redakcijama zajedno sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, koji je, da se zaključiti odlučio da stvar preuzme u svoje ruke, odnosno, da pisanje tekstova po njegovoj narudžbi polako ali sigurno postane praksa u izabranim medijima.

Proučio je Stanivuković brojne strategije i taktike kako bi nastavio sa nametanjem svoga dnevnog (političkog) reda. Njegov cilj, od početka je svima jasan – biti u medijima i to u udarnim terminima.

Da bi pojedini mediji u Republici Srpskoj bili spriječeni da prikažu pravo stanje stvari, tu prvi čovjek Grada poklonima “njemu dragim redakcijama” obezbjeđuje pozitivno izvještavanje o svom radu. A ovakvo dopuštanje od strane medijske zajednice, svakako potvrđuje nedostatak novinarske etike u redakcijama Euro Blica i portala Srpskainfo, kao i posjeta novootvorenoj redakciji ’’Alo’’ u Banjaluci.

Gotovo neprekidno pisanje o njegovim “uspjesima” i “ljubavnom životu”, jasan su pokazatelj da je Stanivukoviću pošlo za rukom da je sitnim poklonima “kupio” ove medijske kuće.

Kako bi prikrio svoj cilj, mudro je izbjegao objaviti fotografije koje svjedoče da je išao od redakcije do redakcije i dijelio poklon korpe.

Novootvorena redakcija ’’Alo-a”, ipak, objavila je fotografije Stanivukovićeve posjete, a naročito se istakla fotografija na kojoj urednica ovog portala preuzima poklone od prvog čovjeka Banjaluke.

Da političari u medijima često žele da vide isključivo samo svoje ,,lijepo lice’’, poznata je činjenica otkad je politike i medija. Ovu praksu je naročito usvojio mladi gradonačelnik Banjaluke, koji je već regionalno prepoznatljiv, doduše više kao influenser, nego kao gradonačelnik.

Svemu tome svjedoče i naslovne strane žute štampe, a tekstove o njemu lakše je pronaći na stranicama zabave, nego u ozbiljnim rubrikama.

Dok javnost još uvijek čeka isplatu naknade porodiljama i zdravstvenim radnicima, gradonačelnik pokušava to da prikrije jeftinim poklonima korumpirajući novinare i urednike.

Izvor: banjaluckeprice.net