U industrijskoj zoni Celpak u Prijedoru trenutno posluje šest privrednih subjekata, jedan je u prvoj fazi izgradnje, a očekuje se da će u narednim danima biti potpisana još dva ugovora sa investitorima, izjavio je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i preduzetništvo grada Prijedora Rade Rosić.
On kaže da se često smatra da ovu zonu čini kompletan prostor bivše fabrike, ali da nju čine samo nekadašnji drvni prostor sa upravnom zgradom koje je Vlada Republike Srpske kupila u stečajnom postupku za tri miliona maraka i prenijela u vlasništvo grada.

“Nakon potpisanih ugovora sa investitorima, nisu ispoštovane određene obaveze za javnu infrastrukturu, pa se grad ponovo obratio Vladi Republike Srpske za podršku i obezbijeđeno je dodatnih 844.000 KM za završetak infrastrukture. Ti radovi su sada u završnoj fazi”, rekao je Rosić na sjednici Skupštine grada.

On je naveo da je trenutno u pripremi nova industrijska zona Aerodrom 4.

“Tu smo obezbijedili projektnu dokumentaciju i sredstva za infrastrukturu, a potpisan je ugovor sa italijanskim investitorom `Bosankar` koji planira na 40.000 kvadratnih metara izgraditi proizvodni pogon i zaposliti do 200 radnika”, dodao je Rosić.

Izvor: SRNA/kozarski