Nedavno smo pisali o nesvakidašnjem slučaju krpljenja ogromne rupe u Banjaluci na skretanju za Manjaču (Nula) i to ni manje ni više nego automobilskom gumom.

Da Banjaluka u posljednjih godinu sve dublje tone sve više se priča i piše.

Najnoviji dokaz za to je i veliki “krater” koji se otvorio u Ulici Braće Pišteljića u naselju Kumsale.

Rupa se proširila preko cijele jedne kolovozne trake.

I to nije ništa neobično, asfalt propada pod teretom, ali je krajnje jadno da gradska uprava, na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, ništa ne radi da bi saobraćajnice koliko-toliko bile bezbjedne za vožnju.

Dosjetili su se da ovu ogromnu rupu zakrpe pijeskom, što nije nikakvo rješenje s obzirom na vremenske prilike ali i to da je ova ulica poprilično prometna, i pitanje je koliko dugo će ova zakrpa potrajati.

I to u svom stilu, poput rijaliti performansa najavio je rušenje Kajak terase, a sve u cilju prikupljanja jeftinih poena.

Možda je ovo način da gradonačelnik skrene pažnju sa gorućih problema i činjenice da nije dorastao ulozi koju obavlja i da nije sposoban da u najvećem gradu Srpske riješi neke od gorućih problema.

To su svakako, osim propalih saobraćajnica, i lišće i smeće po ulicama, ali i sve češći mrak u Banjaluci.

Problema je nebrojeno mnogo, ali Stanivukovića to očigledno ne zabrinjava, te se okreće provjerenom receptu – “smišljanje performansa zarad skretanja s važnijih tema”.

Izvor: banjaluckeprice