Da li će gradonačelnik Draško Stanivuković prisustvovati na svakoj lokaciji u Banjaluci, na kojoj se budu rušili nelegalno izgađeni objekti, pitao je predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić, komentarišući slučaj rušenja “Kajak terase”.

U pitanju je objekat koji je u vlasništvu porodice Radišić i koji je srušen proteklog vikenda nakon višemjesečnih natezanja na relaciji Grad Banjaluka ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju te brojnih performansa gradonačelnika Stanivukovića koje je pratilo dovođenje bagera i uz prisustvo građana.

– To je fama koja traje već mjesecima. Ako je nešto ljudima drago to je da su neke stvari oko tog slučaja završene – kazao je Ilić.

On smatra da se u ovom slučaju radi o ličnom obračunu gradonačelnika Stanivukovića  sa jednom porodicom  iz, kako je naveo,  “njemu poznatih razloga”.

– Da nije bilo lično bilo bi dovoljno da je ostavio da institucije odrade svoj dio posla. Evo, ja postavljam pitanje gradonačelniku. Da li će on lično prisustvovati kada se u Banjaluci nešto drugo bude rušilo? Ne samo tada. Da li će biti na svakoj lokaciji gdje se tako nešto bude odvijalo ? Taj lični pečat, zarad neke političke borbe je legitimno pravo bilo kojeg političara pa i gradonačelnika. Gradonačelnik je u tome vidio priliku da ostvari političke poene “udaranjem” direktno ljudi koji su personifikacija jedne vlasti. Ja sam protivnik takvog načina borbe – rekao je on.

Naglasio je da ne podržava nelegalnu gradnju ali da isto tako nije ni za peroformanse, predstave i dronove.

Izvor: Srpskainfo