Prisustvovaćemo skupštinskom zasjedanju 8. decembra, ako gradonačelnik Stanivuković do tada ispuni svoje obaveze, izričiti su odbornici SNSD-a. A one su, kažu SNSD-ovci, da isplati naknade zdravstvenim radnicima i porodiljama, u komadu, a ne po modelu gradonačenika – dio na rođenju djeteta i drugi dio na prvi rođendan.

“Nije bilo potrebe da zdravstveni radnici ovoliko čekaju da se isplati da se ispalti podršaka zdravstvenim radnicima s jedne strane. A kad su u pitanju porodilje jasno je definisano da to bude jednokratno, tako piše i u budžetu i da to bude iznost od 500 maraka. Ja razumijem da postoji potreba političkog poigravanja i da na takav način želite da gradite takvu političku poziciju”, rekao je Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Isplata porodiljama je počela danas, ali onako kako je to zamislio Stanivuković.  Ugovori sa zdravstvenim ustanovama su, kaže gradonačelnik,  potpisani, dalje zavisi od njih i banaka. Na pitanje može li garantovati da će nakande biti isplaćene do skupštinskog zasjedanja, gradonačelnik kaže da nije do njega. Iako je on taj koji je prethodnih pola godine, na sve načine pokušavao da spriječi isplatu podrške.

“Ne treba nikakav teret odgovornosti da se stavlja na gradonačelnika, u smislu da nešto neće biti isplaćeno. Da li do 8. ili do 12. decembra, mislim da je uzaludno licitirati”, kaže Draško Stanivuković.

“Ako bude do 12. decembra, sigurno onda neće biti skupštine 8. decembra, jer jednostavno izgubili smo povjerenje i u gradonačelnika i u gradsku upravu. Mi smo imali dogvoro i to su bili minimalni naši zahtjevi kada je usvojan budžet da se ispoštuju te kategorije on to nije uradio do sada, zaista ne znamo šta je razlog”, poručio je Dragoslav Topić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Gradončelnik se ponaša kao da su skupštinske odluke švedski sto, pa sa njega uzima ono što mu odgovara, kažu u SNSD-u. Ne poštuje ni skupštinsku većinu ni zakone, kažu odbornici većine. Za buduću saradnju i podršku, kažu, moraće ispuniti ranije usvojeno i dogovoreno.

Izvor: ATV