Vlada Republike Srpske reagovala je na izjave Milana Radovića o makroekonomskim pokazateljima u Srpskoj i poručila da bi Radović trebalo da pokaže javnosti kakav je on poreski obveznik s obzirom da je poslodavac na ovim prostorima i u regionu.

“Povodom izjava o makroekonomskim pokazateljima u Republici Srpskoj, o kojima je u javnosti govorio narodni poslanik Milan Radović, ističemo da narodni poslanik Milan Radović u posljednje vrijeme često u javnosti iznosi netačne i neprovjerene informacije. Markoekonomski pokazatelji o kojima se često govori u javnosti su dostupni i transparentni, te svako iznošenje netačnih podataka je manipulacija i obmanjivanje javnosti”, navode iz Vlade.

Ponovili su da su javnosti u Republici Srpskoj na raspolaganju tačni podaci o broju zaposlenih, kako u javnom tako i u privatnom sektoru, kao i podaci o naplaćenim prihodima kroz izvještaje relevantnih institucija.

“Obzirom da je narodni poslanik Milan Radović u javnosti poznat i kao poslodavac na ovim prostorima i regionu, smatramo da bi, kada već o ovim temama govori u javnosti, bilo korektno da iznese u javnost i podatke i pokaže kakav je poreski obveznik”, zaključili su u Vladi Srpske.

Izvor: ATV