Prema zvaničnim podacima Zavoda za statistiku Republike Srpske za 16 godina Prijedor je ostao bez čak 2842 radna mjesta. Uz taj poražavajući podatak ide i ovaj da se od 66 lokalnih zajednica Prijedor nalazi na 39. mjestu prema parametru  u odnosu broja zaposlenih na broj stanovnika.Prema istoj statistici od devet gradova u Republici Srpskoj, Prijedor je na posljednjem mjestu.Žalosno je, što se po visini prosječne plate nalazimo na 19.  mjestu, a ispred nas su Osmaci, Pale, Srebrenica i drugi.

Građani Prijedora znaju vrlo dobro, da je apsolutni vladar grada svih ovih godina bio DNS, čiji čelnici sada poručuju da Prijedoru trebaju promjene!? Da li to znači vraćanje na staro, na vrijeme od prije 10 mjeseci tokom kojih  smo pokazali da Prijedor može biti veliko gradilište, grad bez kriminala, korupcije i promašenih investicija. U prilog pomenutom  je i podatak da je za 16 godina DNS-a u Prijedoru iz budžeta grada potrošeno 634.000.000 KM.Pitam se gdje su otišla ta sredstva?! To građanima Prijedora treba da objasni upravo DNS!

Pripadam mlađoj generaciji političara, koji su odlučili da ostanu  u svom gradu i da ga zajedno sa građanima grade.Prijedor vidim kao regionalni centar u svim segmentima od privrede, zdravstva, obrazovnog sistema, vidim ga kao snažan turistički, kulturni i sportski centar i dobro mjesto za život.To će biti osnova programa na kojem ću, kao budući gradonačelnik da radim, a sve uz pomoć Vlade Republike Srpske, republičkih institucija, u spoju sa lokalnim institucijama i uz podršku građana Prijedora.

Moj cilj je da Prijedor vratimo na drugo mjesto u Republici Srpskoj, koje mu i pripada.

Slobodan Javor

kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora