U Aerodromskom naselju danas je otvoreno dvanaesto dječije igralište u okviru akcije “Za srećno djetinjstvo” koju grad Prijedor realizuje zajedno sa privrednicima.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović rekla je da je grad Prijedor od maja posvećen unapređenju kvaliteta života svojih sugrađana, posebno kada je riječ o mjesnim zajednicama.
“Sve je počelo na inicijativu bivšeg gradonačelnika Dalibora Pavlovića kada je grad Prijedor donirao prva dva igrališta. Nakon toga ovoj akciji se pridružilo devet privrednika, a ovo igralište je realizovalo preduzeće `Komunalne usluge`”, rekla je Kasalovićeva.
Direktor “Komunalnih usluga” Dalibor Grabež rekao je da ovo preduzeće od samog početka učestvuje u akciji “Za srećno djetinjstvo” kroz pripremu terena, montažu i sve što je potrebno za postavljanje svih igrališta u gradu i na selima, a da je sada i samo doniralo jedno igralište.

“Sa zadovoljstvom želim da istaknem da je ovo dječije igralište proizvedeno rukama naših radnika, u našem krugu. Nismo ništa kupovali, dakle ovo su sve naši radnici napravili – ljuljaške, drvene kućice, klackalice”, naglasio je Grabež.
On je najavio da će “Komunalne usluge” i dalje učestvovati u ovoj akciji i izrazio nadu da će ona biti nastavljena i iduće godine.

Izvor: prijedorgrad