“Naša politika nije politika rijalitija”, reče Goran Predojević, a zatim ode u Kozarac, gdje obeća otvaranje kancelarije za dijasporu. Doduše, ideju je ukrao, ali nema veze, nije im prvi put da prepisuju i svojataju tuđe. Imali su i konkretnijih i “ozbiljnijih” slučajeva. Ne tako davno, ukrali su asfalt u Čirkin Polju. Nestao je u vidu magle, preko noći i na čuđenje mještana, koji su uveče šetali asfaltom, a ujutru se probudili u blatu. Asfalt su dobili ove godine, ali ostaje nagradno pitanje šta je bilo sa starim i gdje je završio? Ko tačno odgovori, dobija ukradeni asfalt, ako već nije završio u Kozarcu. To je jedino i logično, priča jedan od mještana srpskih sela, koji i dan danas gazi po prašini. Dobro mu je poznato da je u Kozarcu svaki sokak asfaltiran, i to upravo zahvaljujući DNS-u, čiji su čelnici ovdje redovno sjekli vrpce i slavili zajedničke, infrastrukturne i ostale pobjede.

Ljubav prema asfaltu imala je i propratne efekte, moglo se sa sigurnošću računati na glasove Kozarca. Jednom prijatelj – uvijek prijatelj, pa je u toj prijateljskoj atmosferi proteklo i posljednje druženje starih prijatelja. Jedno treba vjerovati Predojeviću, da će, kako je obećao svojim prijateljima iz Kozarca, svakoga lično dočekati. Pretpostavlja se, u narodnoj kancelariji, čije je otvaranje nekoliko puta najavio, a možda i u novoj zgradi opštine Kozarac, jer nikad se ne zna koliki dometi ovog dugovječnog i iskrenog prijateljstva mogu biti!

Ovo je bila, očekivano, najposjećenija tribina u dosadašnjoj kampanji DNS-a i koalicionih partnera. Zato je Predojević iz sale izašao pun utisaka, uvjeren da će, zahvaljujući glasovima Kozarca biti gradonačelnik. A, svojim najvjernijim prijateljima obećao novi asfalt, ako bude trebalo stari će skinuti i pokloniti nekom srpskom selu. Bolji im i ne treba. Koliko glasova, toliko i centimetara asfalta!

Otvoreno pismo grupe građana