Pozorište Prijedor igraće u ponedjeljak, 13. decembra, premijerno komediju “Kovid ljubav” prema tekstu “Neobična pošiljka” Luke Đakomocija i u režiji Željka Kasapa.
Kasap je danas na konferenciji za novinare u Prijedoru rekao da ova predstava predstavlja reakciju na to šta je sve teatar trpio u vrijeme pandemije i da je vid borbe protiv te pošasti.

“U uređivačkoj politici trebala nam je manja predstava, rađena našim snagama i komedija, da narod iz sivila i letargije krene u pozorište, da izlazi sa osmijehom i da vidi nadu u bolje sutra. Tekst sam adaptirao, prebacio u današnje vrijeme i probleme sa kovidom 19 i prebacio sam mjesto radnje u Prijedor da našim gledaocima približimo to”, izjavio je Kasap.

On je naveo da glavni lik naručuje sebi djevojku za vrijeme pandemije i greškom mu dolazi muškarac, te sve kreće nizbrdo.

“Da li je moguća ljubav u doba pandemije? Svi znate kako smo se nekako otuđili, osamili, povukli u sebe, a smijeh je lijek. Mi vam nudimo terapiju smijehom kroz 70 minuta dobrog raspoloženja”, kaže Kasap.

Dean Batoz igra nesrećnog mladića Đorđa koji u svom tom haosu pandemije odluči da pozove agenciju i naruči sebi ženu.

“Umjesto žene, stiže muškarac i tu počinje zaplet. NJegov veliki problem je kako da se tog mušakrca otarasi, jer ne može se napolje, policijski je čas, sve je zatvoreno. Tu nastaje problem. Mi, svakako, želimo dati komentar na sve to ludilo i teorije zavjere i sve što se priča o tome. Neko će možda shvatiti na jedan način, neko na drugi, ali to ćemo ostaviti publici”, poručio je Batoz.

Vršilac dužnosti direktora ove ustanove Srđan Knjeginjić rekao je da je predstava posvećena Lilijani Ivanović, koja je prevela ovaj tekst sa italijanskog jezika i koja je radila tri predstave u Pozorištu Prijedor.

“Glumim Borivoja, mladića koji je nesnađen, koji hoće hljeba preko pogače, koji hoće da živi lagodan život, a da se uopšte ne napati. Prijavljuje se u agenciju `Kovid ljubav` da ga pošalju kod neke žene da se udomi, nema nikakve kriterijume, ne bira ništa. Kad stigne na pogrešnu adresu, kreću razne peripetije”, naveo je Knjeginjić.

On je dodao da koliko god je ovo priča o restrikcijama, toliko je i o prijateljstvu.

Osim Batoza i Knjeginjića, u predstavi igra i Jelena Seksen.

Cijena ulaznice za premijeru je osam KM, a za prvu reprizu, koja će se igrati 16. decembra, pet KM.

Izvor: Agencije