Iz Gradske uprave Prijedor najavili su da će na obali Sane kod Gradskog mosta biti posađena nova stabla jer su na ovom mjestu bespravno posječena dva višegodišnja drveta.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević je tokom obilaska mjesta bespravne sječe rekao da Gradska uprava nije nikome dala nalog da sječe stabla na obali Sane.

– Od juče kako smo zaprimili ovu informaciju i gradski i republički vodni inspektori su upoznati sa ovim. Ja mogu samo da kažem da ćemo ubuduće sve naloge koje dajemo nekom da čisti i uređuje obalu morati aktivnije kontrolisati, ne smiju se dešavati ovakve stvari – istakao je on.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Samostalni stručni saradnik za zaštitu životne sredine u Gradskoj upravi Prijedor Tanja Ećim kaže da će na obali Sane biti posađena nova stabla.

– Prvo što treba da uradimo jeste da ispitamo podlogu da vidimo da li se nalaze betonske ploče ispod, da vidimo dubinu i da se sredi ovaj priobalski dio i onda treba da vidimo kakva je struktura zemljišta i d aposadimo sadnice koje idu uz obalu rijeke, koje trpe da budu plavljene – rekla je Ećimova.

Iz JU „Vode Srpske“ kažu da nisu dali dozvolu za ovu sječu o kojoj je upoznata i nadležna vodna inapekcija.

– Nikada nije podnesen zahtjev niti je izdata saglasnost za sječu stabala. Ne znamo ko je to učinio. O ovom slučaju upoznata je vodna inspekcija – navode iz ove ustanove.

Izvor: Srpskainfo