ПАЛЕ, 17. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Републички квиз-такмичење о познавању Покрета Црвеног крста на Палама.

Osnovna škola “Petar Kočić” iz Prijedora pobjednik je republičkog kviz-takmičenja o poznavanju pokreta Crvenog krsta, koje je danas održano na Palama.

Drugoplasirana ekipa je ekipa OŠ “Petar Kočić“ iz Zvornika, dok je treće mjesto osvojila ekipa OŠ “Petar Petrović NJegoš” iz Istočne Ilidže.

– Na takmičenju je učestvovalo osam ekipa Crvenog krsta. Ekipa iz Prijedora je osvojila najviše bodova i zauzela prvo mjesto, pokazavši zavidan nivo znanja o Crvenom krstu – saopšteno je iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Za najuspješnije takmičarske ekipe Crveni krst Republike Srpske obezbijedio je vrijedne nagrade, diplome i pehare.

Ostalim učesnicima i nastavnicima – instruktorima ekipa, uručene su zahvalnice i prigodni pokloni za uložen trud i vrijeme u pripremi za takmičenja od školskog i opštinskog, do regionalnog i republičkog nivoa.

Nagrade je uručila generalni sekretar Crvenog krsta Srpske Snježana Kovač, koja je zahvalila svim ekipama za učešće u današnjem takmičenju, uz želju da ostanu još dugo volonteri Crvenog krsta i time doprinesu širenju znanja o ulozi i vrijednostima ovog pokreta u društvu.

Danas su se takmičile ekipe iz Prijedora, Laktaša, Mrkonjić Grada, Doboja, Šamca, Zvornika, Istočne Ilidže i Trebinja koje su predstavljale svoje opštinske/gradske organizacije Crvenog krsta i škole iz kojih dolaze.

Autor: SRNA/Srpskainfo