U Sportskoj dvorani „Mladost“ iz Prijedora humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ organizovala je „Folklor iz bloka“ sa ciljem da se obezbijedi novac za pomoć višečlanim porodicama iz ovog grada Aleksić, Đaković i Sučević.

Na ovom humanitarnom događaju nastupali su članovi šest kulturno-umjetničkih društava.

Iz humanitarne organizacije „Srbi za Srbe” podsjećaju da drugi put organizuju “Folklor” iz Bloka u Prijedoru.

Volonter ove organizacije Lana Zečević kaže da će novac koji ovaj put skupe utrošiti na pomoć višečlanim porodicama iz Prijedora.

– To su tri porodice iz okoline Prijedora, Đaković, Aleksić i Sučević. To su višečlane porodice koje su socijalno ugrožene. Ovdje nastupa šest kulturno-umjetničkih društava sa igračkim i pjevačkim sekcijama, odazvali su se jer je povod skupljanje novca za pomoć. Zadovoljni smo što su i ovaj put Prijedorčani pokazali svoju humanost-rekla je ona.

Ulaznice su koštale pet maraka, a oni koji su ih kupili pomoći će da se prijedorskim višečlanim porodicama opreme stambeni objekti ili nabave poljoprivredne mašine. Organizacija „Srbi za Srbe“ u Prijedoru duži niz godina organizuje sportsku humanitarnu akciju “Trojka iz bloka”. Ove godine bila je i “Trka iz bloka”. Iako se mijenja sadržaj događaja, cilj ostaje isti- pomoći djeci iz višečlanih porodica da imaju srećnije djetinjstvo.

Izvor: Srpskainfo