Nenad Nešić, predsjednik DNS-a rekao je za portal dešavanja u Bijeljini da ponekad pomisli da Vukanović ne zna šta radi.

„Na sve moje pokušaje da imam neki normalan odnos sa gospodinom Vukanovićem, on to ultimativno odbija. 

Da li zato što zna da ocjenjuje DNS i Nenada Nešića raste, da li je to njegov razlog odbijanja, da li smatra da je samim tim što je DNS u opoziciji, njegova uloga na neki način umanjena?!

 Kažete, on nama zamjera za glasanje u NS RS.

 Želim da Vas podsjetim da je stav SDS bio kao i stav DNS, PDP, da se određene stvari koje su u interesu Republike Srpske podrže, a kao što je granični prijelaz u Gradišcima, pitanje migranata, a da se određene stvari ne podrže. 

To je bio stav dok oni nisu ušli u međusobnu svađu. 

Naši poslanici su kulturni, radi se prije svega o obrazovanim ljudima koji nemaju te vulgarne istupe ni u NS RS, a ni u javnosti. 

Gospodin Vukanović nama zamjera, a nije saslušao izjavu zamjenika predsjednika SDS-a, gospodina Radovića koji je rekao da su oni htjeli podržati određene stavove člana predsjedništva iz Republike Srpske, ali zbog ličnih uvreda oni su napustili.

 Šta to govori? 

Zbog toga što smo se mi između sebe uvrijedili, zaboravili interese Republike Srpske.“ Rekao ej Nešić

Nešić navodi da ima puno prijatelja u SDS-u.

„Protiv gospodina Šarovića nemam ništa, mogu da kažem da njegovo političko iskustvo koje ima, ima malo koji političar na političkom nebu u Republici Srpskoj.“

Ali SDS se boji Vukanovića.

Ne da kažu šta misle, ne smiju da kažu ono što meni pričaju za njega – ne smiju njemu javno da kažu, nego smiju da to neko drugi kaže, a to obično kažem ja. Zašto?!

Pa meni taj Vukanović ne znači ništa.

On je izabran na listi SDS i tu je bila još i Srpska radikalna stranka i Srpska radikalna stranka Republike Srpske.

Gospodin Vukanović najveću štetu pravi SDS.

Malo prije ste me pitali ko je srpski Željko Komšić.

Nebojša Vukanović je srpski Željko Komšić.

Gospodin Vukanović ili srpski alijas srpski Željko Komšić svu svoju politiku zasniva na lažima, klevetama i obmanama – to je njegova politika.

Ukupno sam mu poslao pet tužbi.

Prvu tužbu sam povukao iz razloga, smatrajući da će postati normalan i da ćemo moći razgovarati.

Nakon toga je počeo opet da iznosi laži, klevete, obmane i poslao sam mu još četiri tužbe i nemam namjeru da povučem nijednu.

Da postoji države i zakona, pošto on svoju politiku zasniva na lažima, obmanama, klevetama, njemu ne bi bilo dozvoljeno da se bavi politikom.

Ovaj narod zaslužuje istinu, kakav god ona bila, ali zaslužuje istinu.

Ne zaslužuje laž.

Nešić mu danas  poručuje:

„Gospodine Vukanoviću, dođite u debatu, u dvoboj sa mnom, ponesite dokaze koje imate za sve ono što me optužujete, pa da vidimo ko govori istinu. 

Da li govori istinu Nenad Nešić ili ti, lažove jedan obični“. 

Autor: Faktor/ http://www.desavanjaubijeljini.com