Noćno skijanje jednog turiste na Jahorini sinoć je ostalo posebno upamćeno, nakon što su kamere telefona zabilježile skoro potpuno nagog muškarca koji se takav zaputio u pohod na skijama.

Kako je zabilježio čitalac BL portala, muškarac bez odjeće, opasan samo duksericom koja mu vijori oko struka, krenuo je u noćno skijanje po planini, a očigledno mu nije smetala ni prilično niska temperatura na Jahorini.
Takav prizor šokirao je brojne posjetioce ovog zimskog centra, pa su neki pozvali i policiju, ali kad su policiajci stigli, nagi turista je već otišao sa skijališta.

Kako kaže naš čitalac, gosti na Jahorini čitavo veče su polemisali šta je bio motiv i razlog za golišavo skijanje koje, svakako, nije primjereno u okruženju u kojem borave i porodice sa djecom.

Ipak, mimo ovog neočekivanog incidenta, noćno skijanje na Jahorini turistima je postalo omiljeni dio boravka na planini, a  iz Olimpijskog centra najavljuju i već tradicionalno uživanje na skijama 31. decembra.
Novogodišnje skijanje trajaće od 22 do dva časa iza ponoći, a u trenucima predaha može se popiti i kuvano vino ispred Olimpijskog bara. U isto vrijeme, u samom baru gosti Jahorine imaće priliku da uživaju u proslavi uz Bend Ajla i Gonzo.

Iz Olimpijskog centra kažu da je na Jahorini  trenutno u pogonu kompletan vertikalni transport i svih 47 km dobro pripremljenih ski staza na kojima je za 29 dana skijalo više od 40.000 skijaša. U odnosu na isti period za  decembar prošle godine, broj skijaša trostruko je veći.

Izvor: banjaluka.net