“Ako padne Bosna neće biti ni Crne Gore”, uskliknuo je Nikolaidis

„Kako je moguće da i dalje, bespogovorno, sve genocidne akcije budu predvođene iz Beograda? Koja je svrha Haškog tribunala ako će zločini koji su osuđeni biti ponovljeni? Čime će zapadni saveznici ugasiti ratni požar? Sankcije koje upućuju Miloradu Dodiku, on ismijava, nemaju svrhu“, poručila je udarna pesnica DPS-a i vodeće „pripejd piskaralo“ dukljanskog ideološkog diskursa, Andrej Nikolaidis, sa jučerašnjeg tužnog skupa održanog ispred Delegacije EU u Podgorici, a povodom proslave Dana Republike Srpske.

U moru shizofenih fašističkih parola, izdvojićemo i sledeću:

„Ako padne Bosna neće biti ni Crne Gore. Crna Gora i Bosna su sudbinski povezane. Danas Bosna i Hercegovina, sjutra Crna Gora. Niti jedna država nema pravo ni na jedan dio BiH. Mi ovdje okupljeni podržavamo cjelovitu BiH, BiH u kojoj će važiti načelo jedan čovjek, jedan glas. Milorad Dodik mora biti zaustavljen, to nije pitanje mira na Balkanu, već pitanje pravde i etičnosti”, rekao je Nikolaidis, nasrćući, po ko zna koji put na Srpsku pravoslavnu crkvu koju je, i ovoga puta, optužio da je srce velikodržavnog projekta.

Svesrdnu podršku ovoj halucinogenoj retorici pružila je dojučerašnja „kombi stranka DPS-a“, Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP), koja je javno poručila da je, kako su istakli, snažno uz cjelovitost, suverenost i integritet susjedne i prijateljske Bosne i Hercegovine, kao najbitniji preduslov za regionalnu stabilnost i mir, delegirajući ispred kapija Delegacije EU u Crnoj Gori, ni manje ni više, nego svoje najprepoznatljvije lice – Draginju Vuksanović Stanković, kao i par partijskih funkcionera poput generalnog sekretara Ivana Vujovića i šefa Medijskog tima Mirka Stanića.

Damjanović: Jedino pitanje je da li su njih osmoro fašističke budale izigravali besplatno ili ne?

Jedina nepoznanica jučerašnjeg neofašističkog perfomansa Andreja Nikolaidisa, Draginje Vuksanović i još 6 NN lica, ispred sjedišta Misije EU u Podgorici, je da li su njih osmoro fašističke budale izgrivali besplatno, da ih se na Zapadu „sete za Dan bezbednosti“, ili je sve to plaćeno odgovarajućim grantom, istakao je u komentaru za IN4S politički analitičar Igor Damjanović.

On je ukazao da su poslednjih mjeseci SAD, Velika Britanija i Njemačka intezivirale udar na subjektivitet Republike Srpske, potvrđen međunarodnim ugovorom Dejtonskim sporazumom.

„Da se 1992. godine u poslednjem trenutku nije umiješao poslednji ambasador SAD u SFRJ, Voren Cimerman, BiH bi se reformisala na osnovu Kutiljerovog plana. Podsjetiću da su taj dokument potpisali predstavnici 3 konstitutivna naroda, a da je Alija Izetbegović potpis nakon sastanka sa Cimermanom povukao. Epilog je bio višegodišnji ratni sukob, stotine hiljada poginulih i milioni raseljenih. Već 26 godina BiH živi u miru i aktivnosti zapadnih mešetara danas umnogome podsjećaju na zloćudnu ulogu koju je početkom 90-ih odigrao ambasador Cimerman“, saopštio je Damjanović.

Damjanović smatra da bi performans ispred Delegacije EU  bio zaista smiješan da njegov glavni protagonista, Andrej Nikolaidis, u martu mjesecu, nije od strane bivšeg režima proglašen za „istaknutog kulturnog stvaraoca“ i na osnovu toga stekao pravo na doživotnu apanažu u visini od 730 evra.

„To znači da je do sada Nikolaidisu, personi istaknutoj samo u širenju fašističke mržnje prema srpskom narodu, isplaćeno iz crnogorskog budžeta oko 42.000 evra. Stoga, aktuelna, ili neka buduća vlada po hitnom postupku bi morala da preispita spornu odluku bivšeg režima da Nikolaidis dobije pravo na ogromne materijalne privilegije. Najbolja ilustracija sramotne DPS politike u sferi kulture je tužna sudbina porodice Živka Nikolića sa jedne i Nikoalidisove doživotna apanaža sa druge strane“, zaključio je Damjanović u razgovoru za naš portal.

Izvor: IN4S