Saslušanje u slučaju Novaka Đokovića i Australije pred istim sudijom Entonijem Kelijem počelo je u 10.45 po našem vremenu.

Novaku Đokoviću po drugi put je poništena viza za Australiju, odlukom ministra za imigracije Aleksa Hoka koji je iskoristio svoje diskreciono pravo u petak. Đokovićevi advokati spremaju žalbu i ponovo će se o njegovoj sudbini odlučivati na sudu.

U slučaju da sud odluči u njegovu korist, moći će da nastupa na Australijan openu, ali u slučaju da potvrdi odluku Federalne vlade, Novak će morati da napusti zemlju i prijeti mu trogodišnja zabrana ulaska u zemlju.

PRED NOVAKOM SU TRI PUTA: Dva vode kući, a jedan na Australijan open

Prva opcija je najjednostavnija – to je da se Đoković i njegov pravni tim pomire sa sudbinom, prihvate deportaciju i odu iz Australije. U tom slučaju novaka vjerovatno čeka i trogodišnja zabrana ulaska u Australiju, ali može da prođe i bez toga.

Druge dvije opcije uvažena ili odbijena žalba.

Opet, u slučaju odbijanja žalbe, srpski as će morati da napusti Australiju, ali u tom slučaju gotovo izvjesno će mu biti određena i zabrana ulaska u zemlju tri godine.

Treća opcija, za koju se nadamo da će i biti realizovana, je da Nole i njegovi advokati opet pobijede Australiju.

Tok saslušanja:

Sudija Keli na početku prolazi kroz istoriju slučaja

Sudija Keli prolazi kroz istoriju postupka, rekavši da je advokat ministra unutrašnjih poslova Kristofer Tran, koji izgleda da nije glavni branilac, naglasio da bi ministar za imigraciju mogao ponovo da ukine Đokovićevu vizu kada je slučaj prvobitno bio ranije na sudu u ponedeljak. Što se i dogodilo.

Izvor: Agencije/ATV