Stranačke delegacije PDP i SDS danas su se sastale kako bi Jelena Trivić i zvanično bila predstavljena SDS-u kao kandidat PDP-a, za jednu od dvije najvažnije funkcije na predstojećim oktobarskim izborima.

Mirko Šarović, lider SDS-a rekao je da je prijedlog PDP-a „primljen k znanju“ a da će se tek dogovorati koja će strankka dati kandidata za koju funkciju.

Prevedeno – Jelena Trivić možda neće ni biti kandidat za predsjednika Republike Srpske, ako SDS izrazi želju za tim mjestom.

U tom slučaju, Jelena Trivić bi bila kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH.

Suštinsi čeka se ime kandidata SDS a tek onda će se znati za šta će biti Jelena Trivić.

Želja PDP-a je da ona bude kandidat za predsjednika Republike Srpske.

„Red je da sa našim tradicionalnim partnerima iz Srpske demokratske stranke podijelimo stavove PDP-a po pitanju kandidatura za jednu od dvije inokosne pozicije na izborima u oktobru ove godine, te smo danas formalno upoznali SDS sa odlukom da je Jelena Trivić naš zvanični kandidat.

Ko će biti tandem Jelenei Trivić isped drugog dijela opozicije još se ne zna, jer ni današnjem sastanku nije prisustovao Nebojša Vukanović, samozvani kandidat opozicije za člana Predsjedništva BIH.

Vukanović doduše formalno nije u SDS-u ali jeste kandidat.

U tome govori u prilog i činjenica da je na svojim društevnim mrežama podijelio anketu gdje sebe promoviše u kandidata.

U SDS-u to još ne znaju ili se prave ludi a čeka se da se o današnjem sastnaku oglasi i onaj koji se očigledno pita sve.

Lider pokreta za pravdu i red.

Autor: Faktor