Riječ je o firmi koja razvija medicinski tretman za kovid-19

Najbolji svjetski teniser Novak Ðoković kupio 80 odsto danske biotehnološke firme KvantBioRes, prenio je Rojters.

Riječ je o firmi koja razvija medicinski tretman za kovid-19, saopštio je za Rojters izvršni direktor te kompanije Ivan Lončarević koji ističe da je investicija napravljena u junu 2020. godine, ali nije želio da otkrije visinu iste.

Takođe, Lončarević je naglasio da pomenuta firma ima 11 istraživača koji rade u Danskoj, Australiji i Sloveniji i naglasio je da oni rade na liječenju – a ne na vakciji.

Kompanija razvija peptid koji spriječava da virus korona inficira ljudsku ćeliju i očekuje se da će se ovog ljeta pokrenuti i klinička ispitivanja u Velikoj Britaniji.

Pored Đokovića, čiji „dio“ iznosi 40,8 odsto, kompanija je i u vlasništvu Jelene Đoković (39,2 odsto) – stoji na zvaničnom sajtu danskog Centralnog biznis registra.

Podsjetimo, Đoković je nedavno deportovan iz Australije poslije dva suđenja, jer je nevakcinisan došao u Melburn – iako su mu čelnici Australijan opena dozvolili medicinsko izuzeće. Takođe, neće moći da nastupi ni na Rolan Garosu ukoliko se ne vakciniše, prenosi Telegraf.rs.

Izvor: aloonline