DNS je na korak do formiranja trećeg političkog bloka u Republici Srpskoj. Curi vrijeme koje je Nenad Nešić dao SDS-u i PDP-u, a od mirenja zaraćenih strana i dalje nema ništa. Da je sve bliže trećem bloku, lider DNS-a otkrio je i na društvenim mrežama odgovarajući na pitanja građana.

“Samo i isključivo treći blok. Ovi da su mogli davno bi srušili Dodika. Nema od njih ništa. Jasno. Treći blok najbolja opcija za DNS. Sve smo bliži tom stavu”, kažu DNS-ovci.

S druge strane, građani pred kamenrama ATV imaju podijeljene stavove. Dok jedni podržavaju treći blok, drugi poručuju da nema ko da ga formira.

PDP-ovci su odbili Nešićevu ideju za zajedničke liste na predstojećim izborima. Odbili su i posljednji poziv na sastanak. Što se trećeg bloka tiče, nemaju komentar.

“Nemam ja šta reći. Nemam na to komentar, stvarno. Ja ne znam šta bih im.. ja stvarno nemam komentar. Nemam šta reći”, izjavio je Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a.

Isto su uradili i SDS-ovci. Poručili su i da ideja o trećem bloku i nije baš najbolja. Analitika smatra da opozicija, ko god da je čini, ne drži sve konce u svojim rukama.

“Nemamo jaku i programski obojenu opoziciju. Mi nemamo integrisanu opoziciju. Mi nemamo opoziciju koja se objedinila oko programa, ideja, kandidata. Mi i danas imamo problem, dakle, ko su nosioci najvažnijih izbornih funkcija”, kaže Drago Vuković, politički analitičar.

Lider DNS-a sinoć se na društvenim mrežama ponovo obrušio i na Nebojšu Vukanovića i Milana Radovića. Poručio je da je Vukanović srpski Željko Komšić koji se boji istine i gostovanja u srpskim medijima.

Izvor: ATV