Postojeća Vlada Crne Gore završila je svoju misiju i u narednom periodu će se morati izabrati između dva koncepta – manjinske ili tehničke vlade, ili da se skrati mandat Skupštine i ide na parlamentarne izbore.

Izjavio je ovo potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Abazović je rekao da o svemu prvo treba razgovarati sa Demokratskim frontom, te naveo da ni u opciji manjinske niti tehničke vlade koja bi pripremila izbore, parlamentarna većina nije isključena.

– Narodne volje bez koalicije “Crno na bijelo” nema – izjavio je Abazović Radio televiziji Crne Gore.

On je rekao da u Vladi ima mjesta za Srbe.

– Htio sam da ih ima u ovoj Vladi, u kojoj su dominantni. To je pomirenje. Ali ako neko misli da je, zato što je u nekoj partiji, jedini predstavnik tog naroda, ja to mišljenje ne dijelim – naveo je Abazović.

On tvrdi da bi DF i Demokrate podrškom da se formira manjinska vlada eliminisali mogućnost da DPS utiče “na način kako se tvrdi da bi mogao da utiče”, te ponovio da povratka DPS-a na vlast neće biti.

Abazović je naveo da će, po njegovom sudu, predsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović “uskoro poći u političku penziju”.

– Mislim da ljudi i međunarodni partneri razumiju što treba da se radi, da svako od nas traži da damo veće rezultate u oblasti vladavine prava, odblokiranju evropskog puta, a nije teško pretpostaviti koje osobe na sceni mogu biti prijetnja tome ili mogu to da uspore – dodao je Abazović.

Izvor: Srpskainfo