Ovakvo ponašanje traje godinama

Tragom nezvaničnih informacija, portal Sanamedia došao je do novih saznanja o bahatosti direktorice centra „Sunce’’ Slađane Radaković i njenih zaposlenika. Zbog neprimjerenih informacija postavlja se pitanje, ima li kraja bezobrazluku pojedinih direktora i njihovih ’’podanika’’ u javnim ustanovama našeg grada?
Naime, 17. decembra, na sastanak u Banjaluku, tri radnice Centra „Sunce’’, otišle su, u isto vrijeme, istim povodom sa tri automobila. Za jedan sastanak, napravljena su tri putna naloga. Po svemu sudeći, cilj je bio ’’izvući’’ stotinu KM javnih sredstava. Nova bahatost na djelu, nakon prethodno objavljenih podataka da je za telefonske račune ista direktorica trošila i po 700KM, da su se na ručkove i večere u 2021. godini potrošile hiljade KM, pokazuje da ne postoji društvena odgovornost i svijest o finansijskom stanju u kojem se nalazi Grad i građani.

Ovo ne treba da čudi, jer ovakvo ponašanje traje godinama, uz podršku i odobravanje prethodnih političkih sistema koji su vladali Prijedorom. Poznato je da je  Radakovićeva bila istaknuti član Pavićevog DNS-a.

Za tu vijernost bila je nagrađivana funkcijama kojih nije dostojna. O ponašanju direktorice godinama pričaju Prijedorčani. Prepričavaju se sve njene ’’afere’’, ponašanje koje ne priliči funkcioneru jedne ustanove u kojoj su djeca sa poteškoćama u razvoju i ustanove koja je od posebnog značaja za prijedorsku regiju.

Slađana Radaković je ’’doktor nauka’’, jednog privatnog univerziteta na kojem se osim obrazovnih ostvaruju i druge brojne ’’veze’’. Dotična diretkorica i ne krije da ima odličnu saradnju i sa predstavnicima brojnih ’’fondacija’’ i organizacija koje se u Prijedoru bave krajnje sumnjivim djelovanjem.

U vezi sa djelovanjem Radakovićeve, postoje nezvanični navodi, o brojnim malverzacijama prilikom izgradnje zgrade škole. Možda je ovo sljedeća tema kojom ćemo se baviti, a koja je Radakovićevoj dobro poznata kao ’’PELET’’, piše Sanamedia.