Amerika bi da ugasi ATV. Blokada Googlovih servisa, među kojima potpuno brisanje YouTube kanala, sada i prijetnje da će portal biti blokiran. Pritisci na rad ATV-a ne prestaju da stižu i to iz države koja se kune u slobodu medija. Nakon neosnovanih sankcija koje su nam uvedene, Amerika je sada krenula u blokadu našeg domena atvbl.com. Cenzurisati ono što se nekome ne sviđa, a ne nešto što nije istina – time se, čini se, vodi ova “slobodarska” zemlja, poruka je s ATV-a. Zato ni mi nećemo ćutati i sjediti skrštenih ruku.

“Našem hosting provajderu danas je stiglo upozorenje da je naša medijska kuća pod sankcijama SAD-a i da postoji velika mogućnost da će naš domen biti blokiran. Naravno da nismo sjedili skrštenih ruku. Naš tim developera, zajedno sa hosting provajderom, radi na iznalaženju rješenja ove situacije, a već sad mogu reći da se i tu radi o još jednom, jalovom pokušaju da se cenzuriše ATV. Ono što mogu da obećam jeste da naši čitaoci neće ostati uskraćeni za najnovije informacije iz zemlje i svijeta. Nastavićemo da radimo kao i dosad”, rekao je Milan Šekara, direktor multimedije ATV-a.

Koliko je taj rad dobar, dokaz je i to što portal već mjesecima bilježi konstantan rast, u prosjeku 10%. Ovo je nastojanje da se ugasi medij koji uspješno posluje 25 godina i to poštujući sve zakone zemlje u kojoj posluje, tvrdi direktor marketinga i komunikacija ATV-a.

“Uz sve one besmislene navode da destabilizujemo, narušavamo teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, da se bavimo korupcijom, organizovanim kriminalom… I to bez ijednog dokaza. Šta je sljedeće? Optužiće nas i za terorizam? Svima nam treba biti jasno da Amerika ne znači cijeli svijet, da Amerika ne znači cijeli Internet. Ove će biti veliki izazov za nas, a mi ćemo, uprkos svemu, nastaviti raditi najbolje u interesu naše publike”, izjavio je Dejan Stupar, direktor marketinga i komunikacija ATV-a.

Siguran je Stupar i da ćemo biti prvi koji će u regionu uvesti neke nove trendove i drugačije platforme i servise. Ostaćemo doslijedni sebi i istini. Radićemo kao i dosad, da vjerne čitaoce našeg portala i gledaoce televizije informišemo o stvarnom stanju u zemlji i svijetu. Ne postoji ta sankcija koja će nas spriječiti u tom naumu.

Izvor: ATV