Širi se talas nezadovoljstva unutar SDS-a liderom ove partije Mirkom Šarovićem. Više članova Predsjedništva SDS-a potvrdilo je Faktoru,  da u rukovodstvu stranke više nema nijednog funkcionera koji pozitivno misli o politici koju vodi Šarović.
Upućuju nas i na brojne negativne komentare o Šaroviću na Fejzbuk profilu i stranici dr Maje Dragojević-Stojić, Šarovićeve miljenice, koja time pokazuje da mu je i ona okrenula leđa.
Izdvojićemo neke od komentara koje doktorica iz Prijedora drži na svojoj stranici i nerijetko označava kao komentare koji joj se sviđaju:
“Pod hitno a i danas se trebala tražiti ostavka ili smjena Šarovića, on više ne može voditi SDS, ruši stranku.“
“Nije uredu šta se dešava u Prijedoru. Šarović treba predati kormilo mlađim ljudima u SDS…“
“Respekt uvaženoj Maji. Mirko Šarović nije iskren prema ljudima poput Maje D.Stojić i Nebojše Vukanovića. Mirko Šarović obožava želebombon-LAŽE!!! “
“Nije uredu šta se dešava u Prijedoru. Šarović treba predati kormilo mlađim ljudima u SDS. Dosta je i njegove priče više. Zašto je prihvatio DNS… Pozdrav za Maju, Jelenu, Draška i Vukana“
“Majo sve glasova što dobiješ dobićeš na svoje ime. U pravu si da Predojević nije prošao zbog DNS, a ti nećeš proći dok iza tebe stoji Šarović, Govedarica i ostali zgubidani. Pokušaj sa Nebojšom, Draškom, Jelenom…“
Ispod fotografije sa dr Milanom Miličevićem stoji komentar da on “treba da preuzme SDS“….
Stotine su ovakvih komentara na fb stranici dr Maje Dragojević Stojić koja sebe naziva “prvom damom SDS“, iako je sa njene stranice primjetno da su joj u zadnje vrijeme daleko bliži Vukanović i Trivićka.
Dok doktorica šefu zamjera što je “nije branio u sukobu sa Nešićem“, ostali članovi Predsjedništva mu zamjeraju da je “stranku uništio, kadrovski osakatio i politički sunovratio“.
“Strašno je da predsjednik državotvorne stranke kaže da ne trebamo provocirati proslavom 9.januara. Šta je provokativno u proslavi rođendana? Zar treba da prihvatimo bošnjačku matricu da je Srpska nastala nakon rata, a ne prije rata, i da tim potvrdimo njihovu tezu o RS kao ratnom plijenu?“, kažu naši sagovornici iz Predsjedništva SDS.
Oni podsjećaju i da se “bura oko te izjave nije ni stišala, a stigla je još gora – a to je da nije trebalo organizovati defile“.
“Pa to je defile regularnih formacija Republike Srpske. Nedopustivo je da predsjednik SDS njih spori, ali ni riječ ne kaže o defileu u Bužimu, i prijetnjama ratom koje dolaze od zvaničnika SDA!“, ogorčeni su funkcioneri SDS.
Šarovićeve stavove, uvjeravaju, niti dijele ostali funkcioneri niti simpatizeri SDS što su i pokazali veličanstvenim proslavama Dana RS u opštinama gdje SDS ima vlast.
Prvom čovjeku SDS-a njegove stranačke kolege zamjeraju i da je, kako kažu, “stranku posvađao sa Beogradom, i namjerno je vodi u konfrontaciju sa predsjednikom Srbije koji je sve do sada ignorisao njegove ispade“.
Ali, vidljivo je da je Šarović prvi predsjednik SDS-a kojeg Aleksandar Vučić nikada nije primio na sastanak u četiri oka.
Naši sagovornici dodaju da “pojma nemaju s kim se Šarović konsultuje i donosi odluke, ali to sigurno nisu organi stranke“.
“Bojimo se da ćemo uskoro biti u prilici da uputimo izvinjenje građanima za promašenu politiku koja ne dolikuje SDS-u. Daj Bože da ovako i cenzus pređemo, ako se nešto hitno ne uradi. Nezadovoljstvo unutar stranke je ogromno. Ključa“.
Samo se neki od komenara na fejzbuk stranici Maje Stojić Dragojević.
Autor: Faktor: foto GM Maja Stojić-Dragojević, radiosarajevo