smart

Odbornik u Skupštini grada Prijedora Saša Bursać (SNSD) rekao je da je prije deset godina novcem iz kreditnog zaduženja trebalo da bude izgrađen trotoar u Ulici Prvog maja, međutim samo je urađen ivičnjak.

Naime, Ulica Prvog maja u Prijedoru jedna je od prometnijih jer izlazi na magistralni put za Banjaluku, ali su u njenoj blizini i tržni centri, te Osnovna škola “Petar Kočić” koja ima najveći broj đaka.

Zašto se u ovoj ulici ne izgradi trotoar i poveća bezbjednost pješaka i ostalih učesniak u saobraćaju odbornici u Skupštini grada Prijedora, pitali su nakoliko puta.

Odbornik Saša Bursać (SNSD) podsjeća da je to bilo jedno i od njegovih pitanja. On ističe da izgradnaj trotoara nije počela prije tri gdoine, već prije deceniju.

– Izdvijena su kreditna sredstva u kojima je jasno stajalo trotoar u Ulici Prvog maja, pare su potrošene, trotoar nikada nije završen samo su postavljeni ivičnjaci i to je sve što je urađeno. Međutim, kroz papire, koliko imam informacije trotora se vodi kao završen, da zlo bude veće navodno se vodi u održavanju i zimskom čišćenju. Ne znam samo kako je to neko knjižio u prethodnom periodu da se održava nešto što nije ni završeno ni izgrađeno – rekao je Bursać na posljednjem zasjedanju Skupštine grada Prijedora.

On je istakaa da je trotoar u Ulici Prvog maja prijeko potreban za mještane ovog područja Prijedora.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i komunalne poslove grada Prijedora Dragoslav Kabić poručio je da aktuelna vlast ima u planu rješavanje ovog problema.

– Mi smo planirali izgradnju trotoara u Ulici Prvog maja i to će vjerovatno biti početkom građevisnke sezone, jer trenutni vremenski uslovi ne omogućavaju izgradnju. Nadležno Odjeljenje razmatralo je i frekvenciju saobraćaja u tom području jer je evidentno da je tamo pojačanosaobraćaj zbog tržnih cenatar i vidjećemo na koji način da pokušamo smanjiti saobraćajnu gužvu na tom području – zaključio je Kabić.

Izvor: Srpskainfo