Potpredsjednik SDA Adil Osmanović smatra da je Parlamentarna skupština BiH pravo mjesto za obraćanje lidera SNSD-a Milorada Dodika, HDZ BiH Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića (SDA).

Prije svega, treba deblokirati rad Parlamentarne skupštine BiH, to je mjesto gdje treba da se obrati i Dodik, i Izetbegović i Čović, pa onda da razgovarati i o obraćanju u Narodnoj skupštini Republike Srpske – izjavio je Osmanović, osvrćući se na poziv koji je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio Izetbegoviću i Čoviću.

Osmanović je za federalne medije rekao da prije toga Narodna skupština Republike Srpske mora povući donesene zakone i zaključke koje je okvalifikovao kao “antiustavne”.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je danas pismo predsjednicima SDA Bakiru Izetbegoviću i HDŽ-a BiH Draganu Čoviću u kojem ih poziva da prisustvuju i obrate se na posebnoj sjednici parlamenta Srpske, koja će biti posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u BiH.

Izvor: Srpskainfo