Okružno javno tužilaštvo Prijedor predložilo je pritvor za muškarca iz ovog grada čiji su inicijali M.M. osumnjičenog za ucjenu, potvrđeno je Srni u ovom tužilaštvu.

U Tužilaštvu je nešto prije 18.00 časova završeno je ispitivanje osumnjičenog.

Aktivista SDS-a Marko Munjiza koji je uhapšen sinoć u Prijedoru, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo u ovom gradu.

Podsjećamo, Munjiza je “pao” zbog ucjene teške 10.000 KM.

Munjiza je uhapšen nakon sprovođenja posebnih istražnih radnji, a sumnja se da je primio novac kako bi pisao protiv direktora IRB-a Dražena Vrhovca, kao i Dalibora Pavlovića, bivšeg gradonačelnika Prijedora, međutim iznos od 100.000 KM kako saznajemo, koji je dobio, vrlo brzo je i potrošio.

Ni više ni manje, aktivista SDS-a je pomenutu vrtoglavu cifru “spiskao” na kocku.

Nakon toga, Munjiza se obratio pomenutom direktoru i pokušao da od njega iznudi novac uz izgovor da će prestati da ga napada na društvenim mrežama, pri tom ispričavši mu o novcu koji je ranije dobio kao i nalogu da ga kleveće.

Kako saznajemo, tražio je istu cifru koju je ranije primio.

Nakon što je pokušao da iznudi 100.000 KM, utvrdivši da se radi o velikom iznosu novca, zatražio je da mu se isplati kapara u iznosu 10.000 KM.

Vrhovac se obratio policiji, a kompletnom istragom rukovodilo je Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

Odmah po prijavi, sprovedene su posebne istražne radnje u kojima je korišteno 10.000 maraka označenih novčanica koje je na kraju preuzeo Munjiza, nakon čega je uhapšen.

Da stvar bude gora, prilikom pretresa Munjizinog objekta u naselju Pećani, pronađeni su i glasački listići.

Izvor: ATV