Zoran Čegar, zamjenik komandanta specijalne jedinice Federalne uprave policije (FUP), vrijeđao je i psovao ćerku srpskog člana Predsjendištva BiH Goricu Dodik, a sada je na sarajevskom parkingu, sudeći prema objavljenim snimcima udario radnika.

Nakon što je u javnosti ovjavljen snimak na kome se vidu da je na parkingu tukao radnika koji ga je upozorio da je nepropisno parkirao automobil, ćerka Milorada Dodika podsjetila je na skandalozne prijetnje i uvrede koje joj je uputio u oktobru prošle godine.

On je tada, povodom muzičara kojeg je srpski član Predsjendištva BiH doveo u zgradu, rekao da je imao namjeru da ode uhapsiti Dodika i njegovog harmonikaša, ali da je u posljednji trenutak odustao od te namjere.

– Doveo je muziku i pio je alkohol na radnom mjestu. Još zove majku na telefon, da čuje, i da se snima, te je pjevao pjesmu ‘Mene je rodila majka Srpkinja’. Ovo je ponižavanje, ne znam dokle će se ovo više trpiti. Sad slušam neke međunarodne institucije i ambasade, koje kažu da će reagovati ako bude potrebno. Pa šta čekaju oni, da nas opet počnu klati, pa da oni pobjegnu, je li to njihovo reagovanje. Jesu li za vikend dijelili oružje i municiju po RS-u, jesu li postojavali paravojne formacije? Šta treba više Dodik da uradi? Ovo što kaže ‘Onaj neki ludak hoće da me hapsi’. Je** mu ludak Goricu, eto, molim te napišu tako. Za mene je rekao da sam ludak, evo, ja mu na to odgovaram da mu ja je*** Goricu, onu kćerku seljančuru. Kud ćeš ljepši od mene“, rekao je tada visoki funkcioner FUP-a.

Izvor: vecernjenovosti.ba