Od optužbi i izjava Ivana Begića danas se ograđuje i banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković. Dva dana je ćutao, danas je o tome progovorio, ali kad smo ga mi pitali. Nisam ničiji portparol niti je moje da komentarišem nečije navode, glavni je komentar Stanivukovića na optužbe Ivana Begića, kako mu Jelena Trivić i Milan Radović rade iza leđa. Ipak, priznaje da je iznenađen nekim stvarima koje je Begić rekao.

“On treba da odgovara za ono što je rekao, treba da stoji svako iza svojih riječi i svojih navoda koji su zbilja onako uistinu snažni. Da budem iskren iznenađen sam nisam imao te informacije, ne pozanjem te inforamcije. Ja ne znam šta ko radi, da li radi, ali smatram da su to stvari za ozbiljne institucije, da se pozabave. Jesu li vam onda Jelena Trivić i Milan Radović, radili iza leđa? Pa vidite ja gledam toliko naprijed da ne vidim ono što je iza. Idem prema naprijed, a ako neko radi ili bilo ko radi znate, to je njemu na dušu i jednog dana će se to sve ispsotaviti”, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Sa Trivićevom i Radovićem kaže komunicira koliko je potrebno. Podršku u borbi za pozicije im daje, ali po svemu sudeći ne i velike šanse protiv aktuelne vlasti.

“Ja ne volim da pjevam prije pjesme – ne volim da najavljujem prije nego što se nešto desi. Daleko je pobjeda, daleko su izbori, daleko je put koji treba proći. Vlast, pozicija, nazovite kako hoćete, ima isto imena sa  kojima će izaći, ne treba nikoga da podcijenite, to su ljudi koji dvije decenije pobjeđuju”, dodaje Stanivuković.

Za svog nekadašnjeg političkog saborca, Stefana Blagića kojeg je Begić optužio da ga je ucjenjivao objavljivanjem snimka, Stanivuković kaže da nije vidio ni čuo dvije godine. Ljuti protivnik Ivana Begića pored Stefana Blagića preko noći je postao i Njegoš Tomić. Naljutile su ga izjave o tome da je on jedan od krivaca zbog kojeg je Begićev eksplicitni snimak dospio u javnost i da je tražio od njega 3 miliona maraka kako ga ne bi plasirao. POručuje mu da se vide na sudu.

“Zbog onih iznesenih laži, teških optužbi na moj račun, lično a nadam se i ostali pomenuti tužiti Ivana Begića za uvredu časti. Tužiću Ivana Begića, za sve moguće po zakonu što mi zakon dozvoljava da to uradim. Zamislite Njegoš Tomić traži tri miliona maraka od Ivana Begića koji ne vrijedi tri marke”, kazao je Njegoš Tomić, aktivista Trećeg fronta.

Ipak, Begić je najmanje juče poštedio SDS-ovog Milana Radovića. Pozvao ga je i da vrati poslanički mandat. U suprotnom će, kaže, objaviti prepisku u kojoj mu je Radović priznao sve ono o čemu je i govorio. Smetala im je, kaže Begić, kandidatura Draška Stanivukovića koji ne bi dozvolio da on bude premijer, pa je nastojao da ga svim sredstvima diskredituje. Otkriva da je Jelena Trivić Radoviću obećala da će biti premijer ukoliko pobijedi na izborima.

Šta o Begićevim izjavama misle glavni akteri priče Trivićeva i Radović nije poznato, jer se na naše pozive ne javljaju ni danas. Simptomatično je i to da je pored svih, samo Jelena Trivić večeras najavljena kao počasni gost na skupu stranke Nebojše Vukanovića.

Izvor: ATV